Alegeri pentru funcția de primar în Șieu, pe 11 iunie

Merigo

Guvernul a decis joi ca în data de 11 iunie 2017 să se organizeze scrutinul local parţial pentru alegerea primarilor în 49 de localităţi în care această funcţie a rămas vacantă ca urmare a demisiilor unor titulari, situaţiilor de incompatibilitate, invalidării mandatelor, decesului sau aplicării unei pedepse privative de libertate.

La nivel național, alegerile parțiale vor fi organizate în cinci municipii, nouă orașe și în 35 de comune. De asemenea, odată cu data alegerilor, Guvernul a stabilit, prin hotărâre, calendarul acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale, cheltuielile necesare pregătirii şi desfășurării în bune condiții a alegerilor locale şi măsurile tehnice necesare bunei organizări şi desfășurări a alegerilor locale.

Și în Bistrița-Năsăud vor avea loc alegeri parțiale, mai exact pentru funcția de primar al comunei Șieu.

Primarul PSD al comunei Șieu, Olimpiu Iuga Napeu, care în 5 iunie obținuse al treilea mandat, a decedat în 1 august la vârsta de 49 de ani. El fusese internat și operat luna trecută la spitalul din Târgu Mureș, după ce a suferit un infarct, după cum Timp Online a scris aici. Olimpiu Iuga Napeu a fost înmormântat în 3 august, slujba fiind oficiată de IPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, după cum a scris aici Timp Online.

Ulterior, Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud a emis un Ordin privind încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului acestuia. Atribuțiile primarului comunei Șieu sunt exercitate de către viceprimarul Ionuț Cifor (foto), conform prevederii din Ordinul prefectului.

Eugen Gheorghe

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.