Rareş Buhai, faţă în faţă cu doborârea propriului record. Ce universităţi americane îl vor student

Rareş Buhai de la CN “Liviu Rebreanu” Bistriţa, singurul român de trei ori medaliat cu aur la olimpiade internaţionale de informatică, intră în febra ultimului concurs ca elev. Deja trei universităţi americane îl vor student fără să le pese de rezultatul pe care îl va obţine de data aceasta doar ...

Citeşte mai departe ...

Alin Uhlmann Uşeriu a primit Crucea în opt colţuri de la Ordinul Cavalerilor Ioaniţi

Andreas Hautmann, CEO al organizaţiei Die Johanniter din Bavaria, care a venit la Bistriţa cu ocazia Zilei Arborelui, i-a înmânat preşedintelui Tăşuleasa Social, Alin Uhlmann Uşeriu, o importantă distincţie din partea Prinţului Oskar, Mare Maestru al Ordinului Cavalerilor Ospitalieri ai Sf. Ioan de Ierusalim.

Citeşte mai departe ...

Stelian Dolha: Acum, în ceasul 12 şi un minut, fermierii cer să nu fie abandonaţi

”Fermierii români vor da piept începând de astăzi cu tot cortegiul de consecinţe pe care-l aduce liberalizarea pieţei europene a laptelui. Deşi producătorii n-au reuşit niciodată să producă la nivelul cotei alocate României, dispariţia acesteia va deschide aici robinetul pentru supraproducţia din alte state comunitare”.

Citeşte mai departe ...

Agricultura judeţului Bistriţa-Năsăud, subvenţionată într-un an cu 65 de milioane de euro

Agricultura judeţului Bistriţa-Năsăud a fost subvenţionată, anul trecut, cu peste 65 de milioane de euro. Majoritatea banilor au intrat deja în conturile fermierilor, APIA mai având de făcut plăţi de circa 10 milioane de euro aferente anului 2015. Anul acesta, intervin câteva schimbări în finanţare.

Citeşte mai departe ...

Hangan şi Tuţă: Dezinformarea şi decredibilizarea, practici comuniste ale primarului Creţu

Copreşedinţii Organizaţiei Municipale PNL Bistriţa, consilierii locali Sorin Hangan şi Gheorghe Tuţă, spun că nu au încălcat regulamentul CL la şedinţa în care s-au aprobat proiectele cu finanţare nerambursabilă şi că dezinformarea şi decredibilizarea sunt ”practici comuniste” ale primarului Ovidiu Creţu.

Citeşte mai departe ...

43 de expozanţi la Târgul ”Primăvara cadourilor”. Oficialităţile, la deschidere (FOTO)

Expo Bistriţa, ediţia a XXV-a. În Teatrul de vară şi pe pietonalul Liviu Rebreanu are loc până sâmbătă 4 aprilie inclusiv manifestarea ”Primăvara cadourilor - Târg de Florii şi Paşti”, organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud şi structurată pe mai multe teme expoziţionale.

Citeşte mai departe ...

Peste 8.300 de fermieri din judeţ, afectaţi de eliminarea cotelor de lapte. Ce soluţii are APIA

De la 1 aprilie, sunt eliminate cotele de lapte în Uniunea Europeană, ceea ce înseamnă că marii producători europeni vor putea să vândă oricât şi oriunde, inclusiv pe piaţa românească, iar micii fermieri din România să nu mai aibă cui preda laptele. Directorul APIA, Florin Căpraru, le-a dat însă o ...

Citeşte mai departe ...

Ovidiu Creţu crede că ”situaţia se va complica” pentru Tuţă, Hangan şi Gagea: ”E problema ANI”

Primarul Ovidiu Creţu a spus că Agenţia Naţională de Integritate se va sesiza, dacă nu a făcut-o deja, în cazul consilierilor municipali Gheorghe Tuţă, Sorin Hangan şi Maxim Gagea, care au intervenit în dezbaterile pe proiectul fondurilor nerambursabile alocate de municipalitate, deşi erau incompatibili.

Citeşte mai departe ...

Primarul Creţu despre taxa de salubrizare. ”Suntem obligaţi să o percepem. Vitalia este avantajată”

Legea obligă administraţia să instituie taxă specială de salubrizare pentru bistriţenii care nu au încheiat contract cu Vitalia în vederea colectării deşeurilor, a declarat primarul Ovidiu Creţu, care ar fi dorit o taxă mai mare decât tariful perceput de operator: ”Nu se poate şi lucrul acesta ne deranjează”.

Citeşte mai departe ...

Şeful CJ, la Ambulatoriu: ”Imaginea va fi profund schimbată. Condiţii şi servicii de ultimă generaţie”

Preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, a verificat stadiul lucrărilor de modernizare a Ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, proiect în valoare de 8,2 milioane euro bani europeni: ”Condiţii şi servicii la cele mai înalte standarde”. Totul trebuie să fie gata până la sfârşitul verii. (FOTO)

Citeşte mai departe ...

Procesiune de Florii, cu participarea ÎPS Mitropolit Andrei, sâmbătă 4 aprilie pe străzile Bistriţei

Protopopiatele Ortodoxe Bistriţa, Beclean şi Năsăud organizează sâmbătă 4 aprilie în municipiu, cu o zi înainte de Florii, o procesiune la care va participa ÎPS Andrei Andreicuţ – Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, alături de preoţi, diaconi şi credincioşi.

Citeşte mai departe ...

Ziua Arborelui, organizată impecabil de Tăşu. Şeful Die Johanniter Bavaria: Sunt copleşit! (FOTO)

Zeci de voluntari, 40 de localităţi implicate, peste 30.000 de puieţi plantaţi într-o singură zi. Toate l-au impresionat pe Andreas Hautmann, CEO Die Johanniter Bavaria, care a venit special din Germania să participe la Ziua Arborelui, organizată de Tăşu împreună cu partenerii săi. La final a exclamat: Sunt copleşit!

Citeşte mai departe ...

Plăci din bronz cu istoria clopotelor şi ceasului, dezvelite în turnul Bisericii Evanghelice (FOTO)

Primarul Ovidiu Creţu, preşedintele HOG Bistritz-Nosen, Hans Franchy, preotul paroh al Bisericii Evanghelice, Johann Dieter Krauss, şi viceprimarul George Avram au participat la inaugurarea a două plăci din bronz, în limbile română şi germană, cu istoria clopotelor şi ceasului din turnul simbolului oraşului.

Citeşte mai departe ...

Actorul Marcel Iureş, la Bistriţa pentru Ziua Arborelui: E obligatoriu să punem înapoi pădurile

Dacă voluntariatul a fost un cuvânt oarecare, Tăşuleasa Social l-a transformat într-unul cu sens. Dacă Ziua Arborelui nu a existat, a fost inventată după reţeta cu care ne-a obişnuit Alin Uhlmann Uşeriu: entuziasm, bună organizare, prietenie şi magnetismul care l-a adus la Bistriţa pe însuşi Marcel Iureş.

Citeşte mai departe ...

Drumul Rombat, de la cea mai rău famată fabrică din zona industrială, la succesul incontestabil de azi

"Te stingi ca o baterie de Bistriţa!". De la această realitate a plecat în 1990 compania Rombat ca să ajungă în 2015 a şasea firmă producătoare de acumulatori din Uniunea Europeană, unic furnizor pentru Dacia-Renault. Managerul Ioan Repede a divulgat pe ce se bazează reuşita Rombat Bistriţa.

Citeşte mai departe ...

Motoarele McLaren, răcite cu radiatoare produse la Bistriţa. Super tractorul anului, la fel

McLaren, una dintre cele mai de succes echipe de Formula 1, câştigătoare a opt titluri mondiale în campionatul constructorilor şi douăsprezece în cel al piloţilor, îşi răceşte motoarele cu radiatoare produse în Bistriţa-Năsăud. Inginerii RAAL, companie ce crede în inovaţie, sunt cei care le-au proiectat.

Citeşte mai departe ...

Afacerea care îi va aduce lui Emanoil Viciu 10 milioane de euro e clădită pe model Porsche Design

Fostul director general al Teraplast, cunoscutul om de afaceri Emanoil Viciu, nu a renunţat la business nici după pensionare. Şi-a deschis un centru de design la Cluj şi joacă deja cu succes pe piaţa creativităţii unde colaborează cu tineri de 20 de ani. Produsele inovative la care lucrează îi ...

Citeşte mai departe ...

Reprezentaţie simbolică la Bistriţa în Săptămâna Patimilor: 70 de actori refac ”Drumul Crucii”

Reprezentaţia simbolică ”Drumul Crucii”, proiect lansat acum nouă ani şi în care sunt implicaţi aproximativ 70 de actori, ajunge în premieră la Bistriţa pe 6 aprilie, în Săptămâna Patimilor, şi le va aminti celor care vor asista la spectacolul de stradă de cele 14 opriri ale lui Iisus Hristos şi ...

Citeşte mai departe ...

Restaurant Coroana de Aur

toni 1

Staţia spaţială cu 70.000 de piese lego, creată de bistriţeanul Toni Tocaci, va fi admirată la Praga

Ateneul Român şi Opera din Sydney în miniatură, un oraş vechi şi o staţie spaţianlă pot fi admirate într-o expoziţie a fanilor lego la Muzeu. Iubitorii jocului bun, cum se traduce cuvântul danez ”leg godt”, celebrează, de altfel, azi, în premieră Ziua Mondială a Jocului cu Lego. (FOTO)

Publicat în: 02 aprilie 2015 | Ştiri, Diverse | | citeşte mai departe ...

Lacrima autism

“Light It Up Blue” la Centrul Lacrima de Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului

Sub sloganul “Autismul nu e contagios, însă zâmbetul şi modul lor de a privi viaţă, da!”, Centrul Lacrima marchează anul acesta “Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului”. Încă de miercuri, au avut loc o serie de activităţi printre care şi crearea unui poster dedicat copiilor autişti.

Publicat în: 02 aprilie 2015 | Diverse | | citeşte mai departe ...

Cristiana Sabau

O nouă poveste despre timp

Timp Online împlineşte astăzi patru ani. În cifre, înseamnă circa 1500 de zile în care am publicat 15.000 de articole, câte zece cotidian inclusiv sâmbăta, duminica şi în sărbători. Ne-am petrecut aşadar timpul mai mult online, decât offline, în dorinţa de a ne ridica la înălţimea aşteptărilor tot mai exigente ale publicului nostru la care ne raportăm în mod constant.

Publicat în: 02 aprilie 2015 | Timp de gândire | 7 comentarii | citeşte mai departe ...

alin useriu distinctie

Alin Uhlmann Uşeriu a primit Crucea în opt colţuri de la Ordinul Cavalerilor Ioaniţi

Andreas Hautmann, CEO al organizaţiei Die Johanniter din Bavaria, care a venit la Bistriţa cu ocazia Zilei Arborelui, i-a înmânat preşedintelui Tăşuleasa Social, Alin Uhlmann Uşeriu, o importantă distincţie din partea Prinţului Oskar, Mare Maestru al Ordinului Cavalerilor Ospitalieri ai Sf. Ioan de Ierusalim.

Publicat în: 01 aprilie 2015 | Ştiri | 1 comentariu | citeşte mai departe ...

Rares Buhai 2015

Rareş Buhai, faţă în faţă cu doborârea propriului record. Ce universităţi americane îl vor student

Rareş Buhai de la CN “Liviu Rebreanu” Bistriţa, singurul român de trei ori medaliat cu aur la olimpiade internaţionale de informatică, intră în febra ultimului concurs ca elev. Deja trei universităţi americane îl vor student fără să le pese de rezultatul pe care îl va obţine de data aceasta doar pentru palmares.

Publicat în: 01 aprilie 2015 | Ştiri | 2 comentarii | citeşte mai departe ...

stelian dolha pnl 20 mar 15

Dolha: Un asemenea premier trebuie scos urgent din scenă. Ar defecta detectorul de minciuni

Copreşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, deputatul Stelian Dolha, spune că starea naturală a lui Victor Ponta ”e mai degrabă cea în care deformează adevărul” şi că ”un asemenea premier trebuie scos urgent din scenă, pentru că a-l lăsa să zburde înseamnă un joc de-a alba-neagra cu credibilitatea României”.

Publicat în: 01 aprilie 2015 | Politica | 15 comentarii | citeşte mai departe ...

dr marius pop cupa generozitatii arhiva

A 17-a ediţie a ”Cupei Generozităţii”, organizată de dr. Marius Pop în scop caritabil, vineri la Baza Alex

Dr. Marius Pop şi prietenii organizează vineri 3 aprilie, între orele 15.00 şi 19.00, la Baza Sportivă Alex, ediţia de primăvară a competiţiei caritabile de fotbal ”Cupa Generozităţii”. Suma de bani strânsă din donaţii va fi oferită unor familii nevoiaşe. De asemenea, va fi premiat un elev sportiv cu rezultate deosebite.

Publicat în: 01 aprilie 2015 | Sport | | citeşte mai departe ...

meteo ploi cer

Avertizare meteo 1-3 aprilie: intensificări ale vântului, precipitaţii mixte şi ninsori la munte

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de intensificări ale vântului, precipitaţii mixte şi ninsori la munte valabilă pentru întreaga ţară în intervalul miercuri 1 aprilie, ora 13.00 – vineri 3 aprilie, ora 18.00. Viteza vântului va depăşi local 55-60 km/h şi vor fi chiar şi lapoviţă şi ninsoare.

Publicat în: 01 aprilie 2015 | Ştiri, Utile | | citeşte mai departe ...

emil neia lacatus prom

Neia Lăcătuş, scrisoare deschisă către autorităţi: ”Fenomenul cerşetoriei a devenit periculos”

Preşedintele Partidei Romilor BN, consilierul judeţean Emil Neia Lăcătuş, le propune preşedintelui CJ Radu Moldovan, prefectului Ioan Țintean şi primarului Ovidiu Creţu, într-o scrisoare deschisă, un plan comun de acţiuni pentru diminuarea fenomenului cerşetoriei, care a devenit periculos.

Publicat în: 01 aprilie 2015 | Politica | 5 comentarii | citeşte mai departe ...

cristian florian la senat

Senatorul Florian: Parlamentarii PNL au avut dreptate, MP de Transport e depăşit şi inutil

”Am avut dreptate în ceea ce priveşte Master Planul de Transport: un document inutil şi fără viitor! Sunt convins că proiectul de infrastructură susţinut de parlamentarii liberali ai judeţului, ”Autostrada Nordului”, îşi va găsi loc în noul document al Master Planului pe transport, ediţia revăzută şi adăugită”.

Publicat în: 01 aprilie 2015 | Politica | 2 comentarii | citeşte mai departe ...

someri ajofm arhiva

AJOFM: Bursa generală a locurilor de muncă, în 24 aprilie la Colegiul Tehnic ”Grigore Moisil”

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Bistriţa-Năsăud organizează vineri 24 aprilie, începând cu ora 10.00, la Colegiul Tehnic “Grigore Moisil” din Bistriţa, Bursa generală a locurilor de muncă, acţiune care se adresează tuturor persoanelor aflate în căutarea unui job.

Publicat în: 01 aprilie 2015 | Ştiri, Utile | | citeşte mai departe ...

evaluare efective animale salbatice

APM: Începe evaluarea efectivelor de urs brun, lup şi pisică sălbatică, specii strict protejate

Pe fondurile cinegetice din Bistriţa-Năsăud se va desfăşura în această lună acţiunea de evaluare a populaţiilor speciilor de animale strict protejate: urs brun, lup, râs şi pisică sălbatică. Odată cu centralizarea datelor adunate de echipe mixte se vor face şi propunerile de plafon maxim de vânătoare.

Publicat în: 01 aprilie 2015 | Ştiri | 1 comentariu | citeşte mai departe ...

6 sit raal prundu bargaului

Situl poluat de la punctul de lucru RAAL din Prundu Bârgăului, decontaminat (FOTO)

Situl aparţinând RAAL – punctul de lucru Prundu Bârgăului, mai exact suprafaţa unde erau vechile rezervoare semiîngropate de combustibil, a fost decontaminat printr-un procedeu realizat în premieră în judeţ. 45 de tone de reziduuri petroliere şi tot atâta tone de sol contaminat au fost transportate după depoluare.

Publicat în: 01 aprilie 2015 | Ştiri | | citeşte mai departe ...

stelian dolha 20 mar 15

Stelian Dolha: Acum, în ceasul 12 şi un minut, fermierii cer să nu fie abandonaţi

”Fermierii români vor da piept începând de astăzi cu tot cortegiul de consecinţe pe care-l aduce liberalizarea pieţei europene a laptelui. Deşi producătorii n-au reuşit niciodată să producă la nivelul cotei alocate României, dispariţia acesteia va deschide aici robinetul pentru supraproducţia din alte state comunitare”.

Publicat în: 01 aprilie 2015 | Politica | 8 comentarii | citeşte mai departe ...

Vrem Autostrada Nordului

Oltean către ministrul Transporturilor: Să găsim o soluţie pentru a-i ajuta pe cetăţenii din nordul ţării

Copreşedintele PNL BN, deputatul Ioan Oltean, îi cere ministrului Transporturilor, Ioan Rus, să nu mai evite întâlnirile la nivel parlamentar pentru discuţii pe tema Master Planului de Transport pe domeniul rutier: ”Să încercăm împreună să găsim o soluţie pentru a-i ajuta pe cetăţenii din nordul ţării”.

Publicat în: 01 aprilie 2015 | Politica | 2 comentarii | citeşte mai departe ...

cretu wiehl 2014

Wiehl (Germania) ar putea deveni anul acesta al şaptelea oraş înfrăţit cu Bistriţa

Asociaţia HOG Bistritz-Nosen şi Asociaţia de prietenie germano-săsească-română Wiehl-Bistriţa au solicitat municipalităţii aprobarea înfrăţirii cu oraşul german Wiehl şi semnarea acordului de cooperare în acest an. Consiliul Local va trebui să-şi dea acordul de principiu într-o şedinţă viitoare.

Publicat în: 01 aprilie 2015 | Ştiri | 3 comentarii | citeşte mai departe ...

alin seserman pnl a

Consilierii municipali PNL vor de urgenţă măsuri privind anexele gospodăreşti din extravilan

Consilierii locali PNL au elaborat un proiect de hotărâre, în vederea supunerii spre dezbatere în CL, referitor la aprobarea unor reglementări vizavi de construirea de anexe gospodăreşti în extravilanul Bistriţei, ”întrucât există în momentul de faţă un blocaj între cetăţeni şi municipalitate”.

Publicat în: 01 aprilie 2015 | Politica | 4 comentarii | citeşte mai departe ...

Florin Capraru APIA 2

Agricultura judeţului Bistriţa-Năsăud, subvenţionată într-un an cu 65 de milioane de euro

Agricultura judeţului Bistriţa-Năsăud a fost subvenţionată, anul trecut, cu peste 65 de milioane de euro. Majoritatea banilor au intrat deja în conturile fermierilor, APIA mai având de făcut plăţi de circa 10 milioane de euro aferente anului 2015. Anul acesta, intervin câteva schimbări în finanţare.

Publicat în: 01 aprilie 2015 | Ştiri, Cash | | citeşte mai departe ...

sigla pnl arhiva

PNL Năsăud: Nu dorim să blocăm investiţiile în oraş. La Casa de Cultură a dispărut un etaj

Consilierii locali ai PNL Năsăud îi transmit primarului Mircea Romocea că ”nu îşi doresc să blocheze investiţiile în oraşul Năsăud”, dar că nu sunt dispuşi ”să scoată castanele din foc” în locul celor direct responsabili de proiectul Casei de Cultură ”Liviu Rebreanu”, unde ”a dispărut un etaj”.

Publicat în: 31 martie 2015 | Politica | | citeşte mai departe ...

tuta hangan arhiva

Hangan şi Tuţă: Dezinformarea şi decredibilizarea, practici comuniste ale primarului Creţu

Copreşedinţii Organizaţiei Municipale PNL Bistriţa, consilierii locali Sorin Hangan şi Gheorghe Tuţă, spun că nu au încălcat regulamentul CL la şedinţa în care s-au aprobat proiectele cu finanţare nerambursabilă şi că dezinformarea şi decredibilizarea sunt ”practici comuniste” ale primarului Ovidiu Creţu.

Publicat în: 31 martie 2015 | Politica | 5 comentarii | citeşte mai departe ...

ioan oltean 20 mar 15

Oltean: Joaca de-a antifrauda şi fiscalitatea. Cel mai crud şi mincinos sistem de colectare a taxelor

Deputatul PNL Ioan Oltean spune că ”în funcţie de împrejurări, de nevoi şi interese, de partid şi de gaşcă, Guvernul Ponta îşi revendică cel mai incoerent, crud şi mincinos sistem de colectare a taxelor şi impozitelor vreodată deţinut de România, îşi revendică probe evidente de jaf, hoţie şi incompetenţă”.

Publicat în: 31 martie 2015 | Politica | 9 comentarii | citeşte mai departe ...