Reabilitarea clădirii Centrului Cultural Municipal se va încheia abia la anul. Care sunt motivele

Primarul Ovidiu Creţu a precizat că nu sunt şanse foarte mari ca proiectul ”Reabilitarea clădirii Centrului Municipal de Cultură, monument istoric de categoria A”, în valoare de peste 16 milioane de lei, să fie finalizat până la 31 decembrie, deoarece au apărut probleme neluate în calcul la început.

Citeşte mai departe ...

Tot mai multă lume se alătură Asociaţiei Bistriţa Civică şi proiectului ”Salvăm Pădurea Codrişor!”

Circa o sută de persoane au participat la dezbaterea publică ”Salvăm Pădurea Codrişor!”, organizată de Asociaţia Bistriţa Civică, ocazie cu care au spus că doresc amenajarea ei ca pădure-parc şi zonă de agrement, contrar intenţiei primarului Ovidiu Creţu care mai speră că prin ea va trece centura ocolitoare.

Citeşte mai departe ...

Creţu despre ”conjuraţia” împotriva centurii. Când se va putea amenaja Pădurea Codrişor

Primarul Ovidiu Creţu a declarat că a existat o conjuraţie împotriva proiectului variantei ocolitoare, având drept interfaţă trei persoane şi în spatele lor altele: ”Unii au probleme cu DNA”. El a adăugat că nu este nicio noutate faptul că se doreşte amenajarea Pădurii Codrişor, dar că există o mare problemă.

Citeşte mai departe ...

Podul Berăriei, finalizat odată cu reabilitarea străzii Falezei. Creţu: Aceasta este soluţia

Primarul Ovidiu Creţu a menţionat că municipalitatea nu poate începe discuţii şi proceduri de expropriere pentru amenajarea unei străzi în zona Podului Berăriei deoarece ar dura prea mult, plus că proprietarii au spus clar că nu vor să cedeze teren, singura soluţie rămânând strada Falezei, care va fi modernizată.

Citeşte mai departe ...

Primarul Creţu spune că Bistriţa Civică ”manipulează grosolan publicul”: ”Film horror!”

Primarul Ovidiu Creţu a afirmat că prin filmul de prezentare a proiectului ”Salvăm Pădurea Codrişor”, care are ca scop amenajarea acesteia ca pădure-parc, Asociaţia Bistriţa Civică manipulează publicul într-un mod ”chiar grosolan” şi că este de preferat ca noxele să fie între copaci şi nu între oameni.

Citeşte mai departe ...

Ştrandul Codrişor, deschis şi în această vară. Lucrările de modernizare încep în septembrie

Ştrandul Municipal Codrişor va fi deschis publicului, în forma actuală, şi în această vară, lucrările de modernizare de peste un milion de euro urmând să înceapă după închiderea sezonului estival. Primarul Ovidiu Creţu speră ca ştrandul să fie reabilitat în timp record, deşi termenul este de un an.

Citeşte mai departe ...

Ovidiu Creţu: PNL a venit cu un simulacru de reglementare în extravilan, este o temă falsă

Primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, a spus că proiectul iniţiat în CL de consilierii locali liberali este un simulacru de reglementare a ridicării construcţiilor în extravilan, deoarece există lege şi Plan Urbanistic care sunt foarte clare, şi că secretarul municipiului Floare Gaftone refuză să semneze solicitările cetăţenilor.

Citeşte mai departe ...

Ofertele pentru execuţia pârtiei de schi, reevaluate. Proiectarea Aqua Park, la licitaţie

În urma deciziei instanţei, ofertele pentru contractul de lucrări la pârtia de schi din Wonderland vor fi reevaluate. Pentru proiectul Aqua Park au fost finalizate caietul de sarcini şi tema de proiectare, urmând să intre nu peste mult timp la licitaţie, iar studiul privind utilităţile din zonă este aproape gata.

Citeşte mai departe ...

Ce prevede PUD ”Modernizare Piaţa Centrală”. Creţu: Vrem să facem o amenajare europeană

ACTUALIZARE Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local din 28 mai se află şi un proiect privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu ”Amenajare şi modernizare Piaţa Centrală”. Municipalitatea doreşte să transforme piaţa într-o zonă de evenimente, de socializare şi în obiectiv turistic.

Citeşte mai departe ...

Elena Gheorghe cântă la Bistriţa în 31 mai, cu ocazia Festivalului Etniilor ”Pfingstfest”

Centrul Cultural Municipal ”George Coşbuc” organizează duminică 31 mai, pe pietonalul Liviu Rebreanu, a XV-a ediţie a Festivalului Etniilor ”Pfingstfest”, care include parada formaţiilor participante, un spectacol al ansamblurilor de dansuri şi un concert susţinut de interpreta de muzică dance şi latino Elena Gheorghe.

Citeşte mai departe ...

Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa va fi dotat cu aparatură şi mobilier de 3,5 milioane euro

Consiliul Judeţean aprobă în următoarea şedinţă studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici aferenţi obiectivului ”Dotare cu aparatură medicală şi mobilier medical a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa-Năsăud”, finanţarea urmând să fie făcută din fonduri europene, peste 3,5 milioane euro.

Citeşte mai departe ...

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bistriţa-Năsăud face angajări

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bistriţa-Năsăud organizează concurs pentru ocuparea unor posturi vacante în cadrul Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Adulţi Beclean, Centrului pentru Protecţia Copilului Beclean şi Bistriţa.

Citeşte mai departe ...

Vitalia vrea să dea în judecată CJ şi să ceară despăgubiri de aproape 2 milioane lei

SC Vitalia Servicii pentru Mediu Tratarea Deşeurilor SRL, care administrează depozitul de la Tărpiu, a solicitat CJ revocarea hotărârii prin care deşeurile stocate temporar la Bistriţa şi Sîngeorz-Băi să fie depozitate la vechiul tarif, în caz contrar urmând să se adreseze instanţei şi să solicite despăgubiri.

Citeşte mai departe ...

Liberalii au lansat 140 de lampioane, câte unul pentru fiecare an din istoria partidului (FOTO)

Sărbătoarea celor 140 de ani de la înfiinţarea PNL s-a încheiat duminică seara cu lansarea a tot atâtea lampioane, câte unul pentru fiecare an din istoria partidului. S-a întâmplat în faţa sediului PNL de pe pietonal, unde copreşedintele Stelian Dolha şi alţi membri din conducere s-au luat la întrecere cu ...

Citeşte mai departe ...

PNL, în sărbătoare. Dolha: Să păstrăm moştenirea liberală! Oltean: Să preluăm guvernarea! (FOTO)

Marele PNL nu a reuşit duminică să umple nici măcar Aula Magna a Universităţii "Babeş-Bolyai" la sărbătoarea celor 140 de ani de liberalism în care doar foştii democrat-liberali au avut chef de cântat imnul "Verde înrourat", iar copreşedintele Ioan Oltean s-a retras după ce a vorbit cu jumătate de gură ...

Citeşte mai departe ...

Tur ciclist şi paradă de Ziua Europeană a Parcurilor. Primarul Creţu, în fruntea bicicliştilor (FOTO)

Tur pe biciclete la care a luat parte şi primarul Ovidiu Creţu, expoziţie de aranjamente florale, lecţie de prezentare a elementelor de biodiversitate din Parcul Municipal, dar şi ”paradă a florilor”. Acestea au fost evenimentele organizate de municipalitate de Ziua Europeană a Parcurilor.

Citeşte mai departe ...

Castelul Teleki din Comlod va fi vândut la licitaţie. Un investitor s-a arătat interesat să-l restaureze

Consiliul Judeţean va scoate la vânzare, prin licitaţie publică deschisă cu strigare, Castelul Teleki din Comlod, comuna Milaş, monument istoric de valoare naţională şi universală din grupa A, cumpărătorul având obligaţia protejării acestuia conform legii, să îl restaureze şi să îl redea circuitului turistic.

Citeşte mai departe ...

Virgil Rus: Summer Fit 2015 - ”Dă calitate vieţii practicând sportul recreativ” până în 30 iulie

Prof. Virgil Rus demarează ”Summer Fit 2015”, care face parte din proiectul început în urmă cu cinci ani sub denumirea ”Dă calitate vieţii practicând sportul recreativ”. Programul se adresează persoanelor care practică deja o formă de activitate fizică sportivă, dar este oportun şi pentru cele sedentare.

Citeşte mai departe ...

Restaurant Coroana de Aur

arch ziua copilului

Ziua Copilului: Jocuri, carnaval, teatru de păpuşi, animaţie stradală, parada costumelor

Primăria Bistriţa organizează vineri 29 mai o serie de activităţi distractive dedicate copiilor: jocuri, carnaval, parada costumelor. Acestea sunt programate să aibă loc pe pietonalul Liviu Rebreanu, însă dacă starea vremii nu va permite desfăşurarea în aer liber, evenimentele vor fi găzduite de Teatrul de Vară.

Publicat în: 27 mai 2015 | Ştiri, Distracţie | | citeşte mai departe ...

12 ccm lucrari

Reabilitarea clădirii Centrului Cultural Municipal se va încheia abia la anul. Care sunt motivele

Primarul Ovidiu Creţu a precizat că nu sunt şanse foarte mari ca proiectul ”Reabilitarea clădirii Centrului Municipal de Cultură, monument istoric de categoria A”, în valoare de peste 16 milioane de lei, să fie finalizat până la 31 decembrie, deoarece au apărut probleme neluate în calcul la început.

Publicat în: 27 mai 2015 | Ştiri | | citeşte mai departe ...

bistrita-republicii-panorama-610x405

Din Bistriţa şi nu numai. Ştiri pe scurt

* Cod galben de inundaţii * Efectele ploilor abundente: arbori căzuţi pe DN 17 C, alunecări de teren la Liviu Rebreanu şi gospodării în pericol, subsolul staţiei de curent electric din Beclean inundat * Cristian Florian: Fermierul român, condamnat la sărăcie * Festivalul Diversităţii Multiculturale la Bistriţa * Cum circulă Mocăniţa Transilvaniei de Rusalii * ”De Rusalii în Poiană”.

Publicat în: 27 mai 2015 | Ştiri din judeţ, Diverse | | citeşte mai departe ...

bistrita noaptea panorama

Municipalitatea trimite la Bruxelles un raport privind consumul de energie. Ce economie s-a făcut

Primăria Bistriţa, parte a ”Convenţiei Primarilor” care îşi propune reducerea emisiilor de CO2 cu peste 20% până în anul 2020 faţă de anul de referinţă ales 2008, prin acţiuni de eficienţă energetică şi energie regenerabilă, transmite la Bruxelles al doilea raport de implementare a planului (PAED).

Publicat în: 27 mai 2015 | Ştiri | | citeşte mai departe ...

sportivi 3

Ziua Olimpică, în 3 iunie pe pietonalul Liviu Rebreanu. Participă şi sportivi care au fost la JO

Academia Olimpică Română – filiala Bistriţa, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport, Clubul Sportiv Municipal Bistriţa, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Liceul cu Program Sportiv şi Liceul de Arte ”Corneliu Baba”, organizează Ziua Olimpică în cadrul Săptămânii Olimpice.

Publicat în: 27 mai 2015 | Ştiri, Sport | | citeşte mai departe ...

urna camera deputatilor

Sistemul de alegere a parlamentarilor, stabilit. Câţi deputaţi şi senatori vom avea

Comisia de cod electoral a adoptat proiectul de lege privind alegerile parlamentare, stabilind modul în care se va desfăşura scrutinul, pragul electoral şi norma de reprezentare în funcţie de numărul de locuitori, urmând să ajungă Parlament, care îşi va da în curând votul pe aceste propuneri.

Publicat în: 27 mai 2015 | Ştiri, Politica | 3 comentarii | citeşte mai departe ...

Cristiana Sabau

Politicul, la nivelul maxim de incompetenţă

Dacă eram primar, parlamentar, preşedinte de CJ, prefect sau orice altceva, şi aflam că se adună nişte oameni interesaţi de comunitatea lor, mă duceam aţă în mijlocul lor să-i ascult şi să-i încurajez să continue să se implice. Nu de alta, dar sunt atât de puţini cei cărora le pasă de ce se întâmplă dincolo de uşa casei lor încât merită făcut orice pentru ca să nu îşi piardă entuziasmul.

arhiva marius balan

Partidele politice ar putea avea concurenţă serioasă la alegerile locale de la anul, anunţă Marius Bălan

Marius Bălan, lider autosuspendat al organizaţiei Bistriţa a PER, a spus, la dezbaterea publică „Salvăm Pădurea Codrişor!”, organizată de Asociaţia Bistriţa Civică din care face parte, că nu este exclus ca, anul viitor, membrii ai asociaţiei conduse de Florin Chereji să candideze la funcţii de consilieri în CL Bistriţa.

Publicat în: 27 mai 2015 | Politica | 12 comentarii | citeşte mai departe ...

seminar teologie prima

Secţiunea de artă sacră de la Seminarul Ortodox de Medicină şi Teologie, un succes

Ecourile celui de-al XIV-lea Seminar Ortodox de Medicină şi Teologie de la Bistriţa, organizat în perioada 11-12 mai, nu s-au stins încă. Secţiunea de Artă Sacră, intitulată „Suferinţă, jertfă şi pătimire – ipostaze plastice şi iconografice ale artei creştine” stârneşte în continuare dezbateri.

Publicat în: 27 mai 2015 | Cultura | 6 comentarii | citeşte mai departe ...

incendiu Netex 1

Incendiu la fosta fabrică Netex. Şapte echipaje de pompieri au luptat să stingă focul (FOTO)

Un incendiu puternic a izbucnit, în noaptea de marţi spre miercuri la fosta fabrică Netex din zona industrială, deţinută acum de IMP România. În timp ce pompierii luptau să stingă focul pe o ploaie torenţială, inginerul Paul Moldovan era preocupat să scoată presa afară din curtea fabricii.

Publicat în: 27 mai 2015 | Ştiri | | citeşte mai departe ...

elena gheorghe fb

Elena Gheorghe cântă la Bistriţa în 31 mai, cu ocazia Festivalului Etniilor ”Pfingstfest”

Centrul Cultural Municipal ”George Coşbuc” organizează duminică 31 mai, pe pietonalul Liviu Rebreanu, a XV-a ediţie a Festivalului Etniilor ”Pfingstfest”, care include parada formaţiilor participante, un spectacol al ansamblurilor de dansuri şi un concert susţinut de interpreta de muzică dance şi latino Elena Gheorghe.

Publicat în: 27 mai 2015 | Cultura, Distracţie | | citeşte mai departe ...

dezbatere padure prima

Tot mai multă lume se alătură Asociaţiei Bistriţa Civică şi proiectului ”Salvăm Pădurea Codrişor!”

Circa o sută de persoane au participat la dezbaterea publică ”Salvăm Pădurea Codrişor!”, organizată de Asociaţia Bistriţa Civică, ocazie cu care au spus că doresc amenajarea ei ca pădure-parc şi zonă de agrement, contrar intenţiei primarului Ovidiu Creţu care mai speră că prin ea va trece centura ocolitoare.

Publicat în: 26 mai 2015 | Ştiri | 9 comentarii | citeşte mai departe ...

1 alin seserman pnl p

Alin Seserman: Lucrurile sunt tot rău făcute, nu bine făcute. Domnule primar, e inadmisibil

Consilierul municipal PNL Alin Seserman spune că ”după ce ani de zile fiecare a făcut ce a vrut în Bistriţa, fie că vorbim de intravilan sau de extravilan, Primăria condusă de Ovidiu Creţu este incapabilă să rezolve situaţia”. ”Oamenii se aleg cu ce e mai rău, nu primesc niciun răspuns”, a adăugat el.

Publicat în: 26 mai 2015 | Ştiri, Politica | 8 comentarii | citeşte mai departe ...

6 pod berarie proiect

Podul Berăriei, finalizat odată cu reabilitarea străzii Falezei. Creţu: Aceasta este soluţia

Primarul Ovidiu Creţu a menţionat că municipalitatea nu poate începe discuţii şi proceduri de expropriere pentru amenajarea unei străzi în zona Podului Berăriei deoarece ar dura prea mult, plus că proprietarii au spus clar că nu vor să cedeze teren, singura soluţie rămânând strada Falezei, care va fi modernizată.

Publicat în: 26 mai 2015 | Ştiri | 1 comentariu | citeşte mai departe ...

ovidiu cretu 26 mai 15

Ovidiu Creţu: PNL a venit cu un simulacru de reglementare în extravilan, este o temă falsă

Primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, a spus că proiectul iniţiat în CL de consilierii locali liberali este un simulacru de reglementare a ridicării construcţiilor în extravilan, deoarece există lege şi Plan Urbanistic care sunt foarte clare, şi că secretarul municipiului Floare Gaftone refuză să semneze solicitările cetăţenilor.

Publicat în: 26 mai 2015 | Ştiri | 10 comentarii | citeşte mai departe ...

captura film padurea codrisor

Primarul Creţu spune că Bistriţa Civică ”manipulează grosolan publicul”: ”Film horror!”

Primarul Ovidiu Creţu a afirmat că prin filmul de prezentare a proiectului ”Salvăm Pădurea Codrişor”, care are ca scop amenajarea acesteia ca pădure-parc, Asociaţia Bistriţa Civică manipulează publicul într-un mod ”chiar grosolan” şi că este de preferat ca noxele să fie între copaci şi nu între oameni.

Publicat în: 26 mai 2015 | Ştiri | 13 comentarii | citeşte mai departe ...

strand-610x405

Ştrandul Codrişor, deschis şi în această vară. Lucrările de modernizare încep în septembrie

Ştrandul Municipal Codrişor va fi deschis publicului, în forma actuală, şi în această vară, lucrările de modernizare de peste un milion de euro urmând să înceapă după închiderea sezonului estival. Primarul Ovidiu Creţu speră ca ştrandul să fie reabilitat în timp record, deşi termenul este de un an.

Publicat în: 26 mai 2015 | Ştiri | | citeşte mai departe ...

partie schi wonderland vedere

Ofertele pentru execuţia pârtiei de schi, reevaluate. Proiectarea Aqua Park, la licitaţie

În urma deciziei instanţei, ofertele pentru contractul de lucrări la pârtia de schi din Wonderland vor fi reevaluate. Pentru proiectul Aqua Park au fost finalizate caietul de sarcini şi tema de proiectare, urmând să intre nu peste mult timp la licitaţie, iar studiul privind utilităţile din zonă este aproape gata.

Publicat în: 26 mai 2015 | Ştiri | | citeşte mai departe ...

varianta ocolitoare sud A2 codrisor

Creţu despre ”conjuraţia” împotriva centurii. Când se va putea amenaja Pădurea Codrişor

Primarul Ovidiu Creţu a declarat că a existat o conjuraţie împotriva proiectului variantei ocolitoare, având drept interfaţă trei persoane şi în spatele lor altele: ”Unii au probleme cu DNA”. El a adăugat că nu este nicio noutate faptul că se doreşte amenajarea Pădurii Codrişor, dar că există o mare problemă.

Publicat în: 26 mai 2015 | Ştiri | 12 comentarii | citeşte mai departe ...

meteo ploi cer

Avertizare meteo 26-27 mai: Ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, grindină

ACTUALIZARE Averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină se vor semnala în toată ţara, de marţi 26 mai, ora 12.00, până miercuri 27 mai, ora 18.00, potrivit unei informări emise de meteorologi.

Publicat în: 26 mai 2015 | Ştiri din judeţ, Diverse | | citeşte mai departe ...

parcare ridicare sincai

CL nu mai poate da hotărâre de ridicare a maşinilor. Creţu: Aşteptăm proceduri de la Guvern

ACTUALIZARE Maşinile parcate neregulamentar nu pot fi ridicate în baza unei decizii a Consiliului Local, întrucât nu este competent să reglementeze procedura în acest sens, doar Guvernul putând să stabilească regulamentul de aplicare a acestor măsuri, a stabilit Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Publicat în: 26 mai 2015 | Ştiri | 4 comentarii | citeşte mai departe ...

piata centrala bun proiect

Ce prevede PUD ”Modernizare Piaţa Centrală”. Creţu: Vrem să facem o amenajare europeană

ACTUALIZARE Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local din 28 mai se află şi un proiect privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu ”Amenajare şi modernizare Piaţa Centrală”. Municipalitatea doreşte să transforme piaţa într-o zonă de evenimente, de socializare şi în obiectiv turistic.

Publicat în: 26 mai 2015 | Ştiri | 23 comentarii | citeşte mai departe ...

arhiva depozit tarpiu

Trei contracte privind gestionarea deşeurilor având ca beneficiar CJ Bistriţa-Năsăud, investigate de DNA

Trei contracte care au ca beneficiar Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud şi vizează sistemul de management integrat al deşeurilor se află în investigare la DNA pentru posibile fapte de corupţie, anunţă Curtea de Conturi care a făcut un audit privind felul cum au fost utilizaţi banii alocaţi în acest sens.

Publicat în: 26 mai 2015 | Ştiri | 5 comentarii | citeşte mai departe ...