Cofetaria Cristina

Inaugurarea Centrului German. Radu Moldovan: O bijuterie a fost redată comunităţii (FOTO)

Centrul German, creat prin reabilitarea clădirii istorice Casa Argintarului, a fost inaugurat de Ziua Unirii. La festivitate au participat preşedintele CJ Radu Moldovan, prefectul Ioan Țintean, consulul Germaniei la Sibiu, Judith Urban, preşedintele CCR Augustin Zegrean, parlamentari, cetăţeni de onoare ai judeţului, consilieri judeţeni, şefi de instituţii, invitaţi din străinătate.

Citeşte mai departe ...

Cine cu cine şi-a dat mâna de Ziua Unirii (FOTO)

Preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, prefectul Ioan Ţintean, fostul ministru al Informaţiilor, Vasile Sebastian Dâncu, al Educaţiei, Liviu Maior, parlamentari şi şefii de instituţii au participat la evenimentele ocazionate de Ziua Unirii. La final, cu toţii au jucat Hora Unirii în jurul statuii lui Alexandru Ioan Cuza, unde au avut ...

Citeşte mai departe ...

Cetăţenii de onoare ai judeţului Lecca, Schnatmann şi Maior şi-au primit distincţiile (FOTO)

Georg Lecca, Heinrich Schnatmann şi Liviu Maior au primit titlurile de Cetăţean de onoare al judeţului Bistriţa-Năsăud, în cadrul unei festivităţi care s-a desfăşurat la Centrul German. Ei au intrat, alături de Ioan Birişiu, Marcel Lupşe şi Lucian Sănmărtean, în galeria primilor cetăţeni de onoare din istoria judeţului.

Citeşte mai departe ...

Vasile Dâncu a lansat la Bistriţa cartea ”Triburile”: ”Politica noastră este bolnavă” (FOTO)

Sociologul Vasile Sebastian Dâncu, preşedintele IRES, a lansat la Bistriţa volumul ”Triburile – O patologie a politicii româneşti de la Revoluţie la generaţia Facebook”. Tot la Centrul German au fost organizate o conferinţă despre saşi, o expoziţie cu lucrări de Norbert Thomae şi una dedicată Zilei Unirii.

Citeşte mai departe ...

Bugetul judeţean şi al instituţiilor subordonate CJ pe anul 2015. Cum vor fi repartizaţi banii

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a făcut public, spre consultare, bugetul propriu şi al instituţiilor subordonate pe anul în curs, unul mai mare decât cel din 2014, veniturile propuse fiind de 226.323.000 lei, iar cheltuielile estimate la 235.175.000 lei. La final, este prognozat un deficit de 8.852.000 lei.

Citeşte mai departe ...

Şedinţă a Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud în 28 ianuarie. Ce proiecte aprobă aleşii

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud se reuneşte în şedinţă ordinară miercuri 28 ianuarie, ora 14.00, pe agendă fiind trecute zece proiecte, printre care modificarea unor hotărâri mai vechi, aprobarea rezultatelor evaluării managementului la Muzeu, a unor tarife percepute de CJC şi a cotizaţiilor la ADI.

Citeşte mai departe ...

Daniel Suciu: Noile stele ale politicii bistriţene nu au învăţat nimic. Doar gargară. Şi dă-i şi luptă

Deputatul PSD Daniel Suciu a reacţionat pe Facebook după declaraţiile copreşedintelui PNL Bistriţa-Năsăud, deputatul Stelian Dolha, spunând că ”în loc să vadă ce priorităţi are judeţul, o dă în continuare cu politica mare” şi că are dreptate când afirmă că ”nu se negociază cu bufonii”: ”Doar gargară”.

Citeşte mai departe ...

Dolha: Asanarea morală despre care vorbeşte Doina Pană, pe model comunistoid probabil

Copreşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, deputatul Stelian Dolha, a declarat că va vota noul Cod Silvic, dar nu pentru că îi cere acest lucru deputatul PSD Doina Pană, şi că la capitolul ”atitudini democratice” fostul ministru ”lasă de dorit”, deşi acum ”apare cu un aer de suficienţă şi ne dă lecţii nouă, ...

Citeşte mai departe ...

Stelian Dolha: Cu bufonii nu se mai negociază. Stăm pe o bombă, ticăie şi nu aude nimeni

Copreşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, deputatul Stelian Dolha, a vorbit despre ”o realitate tristă”, adăugând că ”ne condamnăm mai mult cu cât întârziem mai mult”: ”Să strigăm, poate ne ascultă cineva”. El a declarat că Victor Ponta este cel mai penibil premier pe care l-a avut România din 1989 până în prezent.

Citeşte mai departe ...

Dolha: Consilierii migratori îşi pierd mandatele. Rămâne de văzut care va fi soarta primarilor

Deputatul Stelian Dolha, copreşedinte al filialei judeţene PNL, spune că, potrivit motivării Curţii Constituţionale în cazul OUG, toţi consilierii judeţeni şi locali migratori trebuie să îşi piardă mandatele, iar cei care nu se conformează şi obstrucţionează un demers constituţional vor răspunde penal.

Citeşte mai departe ...

Interceptări DNA. Ovidiu Puţura ameninţa o judecătoare: ”Îi rup picioarele, o calc cu maşina”

Din interceptările DNA în cazul fostului secretar de stat în Ministerul Justiţiei, Ovidiu Puţura, reiese că acesta adresa ameninţări la adresa unei judecătoare pe motiv că aceasta ar intenţiona să pronunţe o hotărâre nefavorabilă în dosarul de care era interesat. ”O vezi în spital cu picioarele rupte”, spunea el.

Citeşte mai departe ...

Judecătorul Ovidiu Puţura, arestat. Acuzaţiile DNA: dare de mită şi trafic de influenţă

ACTUALIZARE - Fostul secretar de stat în Ministerul Justiţiei, bistriţeanul Ovidiu Puţura, a fost arestat în dosarul în care este acuzat că a primit foloase de 30.000 de euro pentru intervenţii într-un caz şi că i-a cerut judecătoarei Corina Iacob să dea o decizie favorabilă într-o cauză în care soţia ...

Citeşte mai departe ...

Judecătoarea Corina Iacob, urmărită penal pentru luare de mită. Ce avere are magistratul

ACTUALIZARE Judecătoarea Corina Iacob, magistrat la Secţia Civilă a Tribunalului Bistriţa-Năsăud, acuzată că a dat o soluţie favorabilă în dosarul Alinei Puţura pentru ca Ovidiu Puţura să-l ajute pe fiul ei, Titus, să ajungă notar pe şest este căsătorită cu un procuror şi au împreună o avere considerabilă.

Citeşte mai departe ...

Povestea familiei pe care instanţa a obligat-o să îşi dărâme casa în favoarea Alinei Puţura

Profesoara Alina Puţura, director al Colegiului Tehnic InfoEl, a reuşit, potrivit DNA, prin intermediul soţului ei, judecătorul Ovidiu Puţura, să obţină o sentinţă irevocabilă prin care o familie e obligată să-şi dărâme casa. Timp Online a reuşit să ia legătura cu partea vătămată care ne-a spus toată povestea.

Citeşte mai departe ...

În numele preşedintelui! O casă de modă din Bistriţa ar putea crea ţinute pentru prima doamnă

O casă de modă care poartă numele preşedintelui României atrage atenţia trecătorilor în zona centrală. Proprietara spune că nu are nicio legătură cu şeful statului, mica sa croitorie fiind înfiinţată acum doi ani, dar ar fi onorată să-i creeze o rochie primei doamne despre care spune că se îmbracă elegant.

Citeşte mai departe ...

Administratorul Parcului Industrial: Ne interesează să atragem firme care pot oferi salarii mari

O firmă care fabrică maşini electrice şi o companie farmaceutică sunt doar două exemple de companii care vor să vină în Parcul Industrial . "Ne interesează să avem produse cu valoare adăugată mare pentru ca să fie salarii mari, nu să împletim fire pe 900 de lei" - administratorul Iulius ...

Citeşte mai departe ...

Ce spune inspectorul şcolar general Camelia Tabără despre înfiinţarea liceului maghiar

Înfiinţarea unui liceu maghiar la Bistriţa nu mai este doar o simplă idee. Comunitatea formată din părinţi, elevi şi profesori îşi doreşte, primarul Ovidiu Creţu nu are nimic împotrivă, dar importantă este, întâi de toate, părerea Inspectoratului Şcolar Judeţean, cel care dă avizul pentru reţeaua şcolară.

Citeşte mai departe ...

Antal Atilla: Copiii noştri uită să vorbească limba maghiară. Cum se va numi viitorul liceu etnic

Profesorii maghiari şi elevii care învaţă în limba maternă la Colegiul Naţional "Andrei Mureşanu" Bistriţa sunt decişi să se separe de colegii lor români şi să formeze o şcoală nouă. Directorul adjunct al şcolii şi consilier local UDMR, Antal Atilla, a explicat, în exclusivitate pentru Timp Online, motivaţia lor.

Citeşte mai departe ...

Restaurant Coroana de Aur

Magia Naturii ageac

”Magia naturii – puterea de vindecare a plantelor”, conferinţă publică la Muzeul Judeţean

Asociaţia Geofilosofică de Studii Antropologice şi Culturale organizează miercuri 28 ianuarie, începând cu ora 18.00, la Muzeul Judeţean, conferinţa publică ”Magia naturii – puterea de vindecare a plantelor”. În fiecare zi de miercuri vor avea loc cursuri despre filosofie, antropologie, autocunoaştere, etc.

Publicat în: 25 ianuarie 2015 | Diverse | | citeşte mai departe ...

Vasile Dancu

Motivul pentru care sociologul Vasile Sebastian Dâncu îşi lansează cărţile în Bistriţa-Năsăud

Sociologul Vasile Sebastian Dâncu şi-a lansat, la Bistriţa, ultima carte: „Triburile, o patologie a politicii româneşti de la Revoluţie la Generaţia Facebook” apărută chiar anul acesta. Într-un interviu acordat Timp Online, domnia sa a spus ce l-a determinat să aleagă Bistriţa pentru un asemenea eveniment editorial.

Publicat în: 25 ianuarie 2015 | Interviuri, Politica | 5 comentarii | citeşte mai departe ...

ploi vant nori

Avertizare meteo de ploi şi ninsori

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteo de precipitaţii moderate cantitativ – ploi, lapoviţă şi ninsoare, valabilă în întreaga ţară de duminică 25 ianuarie, de la ora 18.00, până luni 26 ianuarie, la ora 16.00. În intervalul menţionat sunt anunţate precipitaţii în majoritatea regiunilor: ninsori în zonele de deal şi de munte, mixte în restul teritoriului.

Publicat în: 25 ianuarie 2015 | Diverse, Utile | | citeşte mai departe ...

5 mariage fest

Bistriţa Mariage Fest, în 6-8 februarie la Hotel Metropolis. Tombolă cu premii de 1.000 de euro

În week-end-ul 6-8 februarie, la Hotel Metropolis, sub egida Camerei de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud are loc Bistriţa Mariage Fest – festivalul firmelor de top din domeniul organizării de evenimente festive, ediţia 2015. Care este programul de vizitare şi care sunt temele manifestării expoziţionale.

Publicat în: 25 ianuarie 2015 | Ştiri | | citeşte mai departe ...

d tarpiu 8

La depozitul ecologic de la Tărpiu se va construi o staţie de tratare mecanico-biologică

CJ a comandat elaborarea studiului de fezabilitate, a cererii de finanţare şi a caietului de sarcini pentru construirea unei staţii de tratare mecanico-biologică la Centrul de Management Integrat al Deşeurilor de la Tărpiu. Obiectivul este reducerea la depozitare a cantităţii de deşeuri biodegradabile.

Publicat în: 25 ianuarie 2015 | Ştiri | 4 comentarii | citeşte mai departe ...

JUDECATOARE - DOSAR - OVIDIU PUTURA - AUDIERI - DNA

De ce a fost nevoie ca judecătoarea Corina Iacob să îi ”aranjeze” fiului intrarea în casta notarilor

Fiul judecătoarei Corina Iacob şi al procurorului Gheorghe Iacob a încercat, pe bune, să intre în casta notarilor, prezentându-se la examenul organizat la Camera Notarilor Publici Cluj în luna septembrie a anului trecut. Fiul magistraţilor a reuşit performanţa să-şi facă de ruşine familia.

Publicat în: 25 ianuarie 2015 | Dezvăluiri | 9 comentarii | citeşte mai departe ...

George Marinescu

Aurul şi argintul Rodnei au îmbogăţit saşii din Bistriţa. Interviu cu cercetătorul George Marinescu

Cercetătorul George Marinescu de la Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud a declarat, într-un interviu acordat Timp Online, că aurul şi argintul din Munţii Rodnei au fost cele care i-au îmbogăţit pe saşii bistriţeni care au câştigat bani mulţi făcând potire, pocaluri şi obiecte liturgice pentru domnitorii Moldovei.

Publicat în: 25 ianuarie 2015 | Cultura, Interviuri | 7 comentarii | citeşte mai departe ...

Stelian Dolha Iasi 1

Deputatul Stelian Dolha a sărbătorit Ziua Unirii la Iaşi, alături de preşedintele României (FOTO)

Copreşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, deputatul Stelian Dolha, a sărbătorit anul acesta Ziua Unirii la Iaşi, alături de preşedintele României, Klaus Iohannis, de premierul Victor Ponta, de co-preşedintele PNL Alina Gorghiu, de mai mulţi miniştri şi parlamentari. Ce mesaj a transmis din capitala Moldovei.

Publicat în: 24 ianuarie 2015 | Politica | 15 comentarii | citeşte mai departe ...

Hora Unirii prima

Cine cu cine şi-a dat mâna de Ziua Unirii (FOTO)

Preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, prefectul Ioan Ţintean, fostul ministru al Informaţiilor, Vasile Sebastian Dâncu, al Educaţiei, Liviu Maior, parlamentari şi şefii de instituţii au participat la evenimentele ocazionate de Ziua Unirii. La final, cu toţii au jucat Hora Unirii în jurul statuii lui Alexandru Ioan Cuza, unde au avut loc un ceremonial şi un spectacol folcloric.

Publicat în: 24 ianuarie 2015 | Ştiri | 16 comentarii | citeşte mai departe ...

vasile s dancu centrul german

Vasile Dâncu a lansat la Bistriţa cartea ”Triburile”: ”Politica noastră este bolnavă” (FOTO)

Sociologul Vasile Sebastian Dâncu, preşedintele IRES, a lansat la Bistriţa volumul ”Triburile – O patologie a politicii româneşti de la Revoluţie la generaţia Facebook”. Tot la Centrul German au fost organizate o conferinţă despre saşi, o expoziţie cu lucrări de Norbert Thomae şi una dedicată Zilei Unirii.

Publicat în: 24 ianuarie 2015 | Cultura | 1 comentariu | citeşte mai departe ...

schnatmann cetatean de onoare bn

Cetăţenii de onoare ai judeţului Lecca, Schnatmann şi Maior şi-au primit distincţiile (FOTO)

Georg Lecca, Heinrich Schnatmann şi Liviu Maior au primit titlurile de Cetăţean de onoare al judeţului Bistriţa-Năsăud, în cadrul unei festivităţi care s-a desfăşurat la Centrul German. Ei au intrat, alături de Ioan Birişiu, Marcel Lupşe şi Lucian Sănmărtean, în galeria primilor cetăţeni de onoare din istoria judeţului.

Publicat în: 24 ianuarie 2015 | Ştiri | | citeşte mai departe ...

tintean urban moldovan centru german

Inaugurarea Centrului German. Radu Moldovan: O bijuterie a fost redată comunităţii (FOTO)

Centrul German, creat prin reabilitarea clădirii istorice Casa Argintarului, a fost inaugurat de Ziua Unirii. La festivitate au participat preşedintele CJ Radu Moldovan, prefectul Ioan Țintean, consulul Germaniei la Sibiu, Judith Urban, preşedintele CCR Augustin Zegrean, parlamentari, cetăţeni de onoare ai judeţului, consilieri judeţeni, şefi de instituţii, invitaţi din străinătate.

Publicat în: 24 ianuarie 2015 | Ştiri | 3 comentarii | citeşte mai departe ...

Cristiana Sabau

Nu e de ajuns să intre unii la închisoare

Dacă întrebi în sudul ţării un cetăţean ce poate să-ţi spună despre Bistriţa-Năsăud, nu va rosti nici numele lui Rebreanu, nici al lui Coşbuc. Va pomeni de Jean Pădureanu, condamnat pentru ilegalităţi în fotbal, de Crinuţa Dumitrean, regina afacerilor murdare cu terenuri retrocedate, de poliţiştii corupţi, de judecătorii mânjiţi şi de vânătorile lor ordinare. Din păcate, aceasta este cartea de vizită prezentă a acestui judeţ mic în care şi-au făcut cuib vipere lacome.

Publicat în: 24 ianuarie 2015 | Timp de gândire | 24 comentarii | citeşte mai departe ...

Laborator spital 1

Laboratorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa va face analize gratuite şi la Policlinică

Laboratorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, care are şi un punct de lucru pe strada Alba Iulia, în cadrul Policlinicii, va face, începând din 1 februarie a.c., analize medicale gratuite pentru toţi asiguraţii, anunţă conducerea instituţiei. Până acum, bolnavii erau obligaţi să plătească în lipsa unui contract cu CJAS.

Publicat în: 24 ianuarie 2015 | Ştiri, Sănătate | 2 comentarii | citeşte mai departe ...

hotel metropolis noaptea arh

Metropolis a urcat trei poziţii în topul celor mai bune 25 de hoteluri din România

Hotelul Metropolis din Bistriţa a reuşit să urce trei poziţii în Top 25 al celor mai bune hoteluri din România întocmit de TripAdvisor Marea Britanie, un portal de turism. Metropolis Bistriţa ocupă locul 11 în top fiind descris drept „un loc incredibil în nordul României”, cu o „atmosferă fantastică”.

Publicat în: 23 ianuarie 2015 | Cash | 1 comentariu | citeşte mai departe ...

Aushwitz 2

Concert omagial ”70 de ani de la eliberarea din lagărele de exterminare Auschwitz-Birkenau”

Comunitatea Evreilor, Centrul Judeţean pentru Cultură şi Fundaţia Societatea de Concerte organizează marţi 27 ianuarie, la Sinagoga Bistriţa, de la ora 19.00, concertul omagial de muzică clasică ”70 de ani de la eliberarea din lagărele de exterminare din Auschwitz-Birkenau”, susţinut de mai mulţi instrumentişti.

Publicat în: 23 ianuarie 2015 | Cultura | 2 comentarii | citeşte mai departe ...

sigla CJ

Bugetul judeţean şi al instituţiilor subordonate CJ pe anul 2015. Cum vor fi repartizaţi banii

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a făcut public, spre consultare, bugetul propriu şi al instituţiilor subordonate pe anul în curs, unul mai mare decât cel din 2014, veniturile propuse fiind de 226.323.000 lei, iar cheltuielile estimate la 235.175.000 lei. La final, este prognozat un deficit de 8.852.000 lei.

Publicat în: 23 ianuarie 2015 | Ştiri, Cash | 2 comentarii | citeşte mai departe ...

cj sedinta arhiva noi

Şedinţă a Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud în 28 ianuarie. Ce proiecte aprobă aleşii

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud se reuneşte în şedinţă ordinară miercuri 28 ianuarie, ora 14.00, pe agendă fiind trecute zece proiecte, printre care modificarea unor hotărâri mai vechi, aprobarea rezultatelor evaluării managementului la Muzeu, a unor tarife percepute de CJC şi a cotizaţiilor la ADI.

Publicat în: 23 ianuarie 2015 | Ştiri | | citeşte mai departe ...

Primaria Beclean

Primăria Beclean lansează trei proiecte de modernizare a infrastructurii şcolare

Este vorba de proiecte privind construirea campusului şcolar al CN ”Petru Rareş” şi Liceului Tehnologic ”Henri Coandă” – 27,8 milioane lei, reabilitarea corpului de clădire al Liceului Tehnologic Agricol – 1,3 milioane lei, a clădirii claselor primare de la ”Grigore Silaşi” şi grădiniţei din Coldău – 866.000 lei.

Publicat în: 23 ianuarie 2015 | Ştiri | | citeşte mai departe ...

Cofetaria Cristina