Creţu le-a mulţumit revoluţionarilor la concertul de Crăciun: Ne-au schimbat viaţa. Învăţăm democraţia

European Royal Orchestra, dirijor Florin Ciofică, soprana Andreea Novac şi tenorul Liviu Indricău au susţinut în Teatrul de vară un concert extraordinar de Crăciun, dedicat şi aniversării a 25 de ani de la Revoluţie. ”A fost un moment de răscruce în viaţa noastră, care s-a transformat”, a spus primarul Ovidiu ...

Citeşte mai departe ...

”Crăciun în Bistriţa-Năsăud”: La Muzeu au sosit cete de colindători din tot judeţul (FOTO)

Grupuri de urători din întreg judeţul, dar şi artiştii Ansamblului profesionist ”Dor Românesc”, au colindat la Muzeul Judeţean Bistriţa în a treia şi ultima zi a evenimentului ”Crăciun în Bistriţa-Năsăud”, în prezenţa conducerii CJ. Radu Moldovan: ”Avem obligaţia să încercăm să ducem mai departe tradiţiile”.

Citeşte mai departe ...

Programul concertelor, proiecţiilor de film şi târgului la Basm Festival Winter Days

Programul pentru fiecare dintre cele cinci zile de Basm Festival Winter Days, eveniment organizat de Asociaţia Bistriţa Civică la Cinema Tineretului de pe str. Gh. Şincai, spaţiu căruia îi vor da viaţă între 24 şi 28 decembrie 30 de trupe şi DJ de toate genurile. Vor mai fi proiecţii de ...

Citeşte mai departe ...

Vanity de la parterul Shopping Center, aprovizionat cu cele mai noi colecţii, deschis şi duminica (FOTO)

Nu vă place să faceţi cumpărături duminica? Din păcate, Bistriţa are prea puţine magazine deschise în care să putem proba haine, încălţăminte şi accesorii. Din fericire, Vanity se numără printre ele aşa că e momentul să vedeţi ce minunăţii sunt dincolo de vitrinele frumos împodobite de sărbătoare.

Citeşte mai departe ...

Locul în care primarul Creţu se simte nemapomenit. Când are cinci minute libere, aici intră

Primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, a făcut sâmbătă seara o mărturisire publică. Are, în oraş, un loc preferat unde se simte cel mai bine. ”Atunci când am cinci minute libere sau când plec de la serviciu, prefer să intru pentru că simţi că tot ce înseamnă Bistriţa se concentrează în acest ...

Citeşte mai departe ...

La şorici, înainte! Porcul, sacrificat după metode tradiţionale, atracţia zilei la Muzeu (FOTO)

Bistriţenii care au ignorat ploaia rece şi au mers, sâmbătă, la muzeu - unde are loc evenimentul "Crăciun în Bistriţa-Năsăud" - şi-au primit din plin răsplata. De la mic la mare, toată lumea s-a ospătat cu şoricii unui porc adus tocmai de pe Valea Bârgăului şi sacrificat după metode tradiţionale, ...

Citeşte mai departe ...

Despre varianta ocolitoare Bistriţa Sud numai de bine! De ce şi-a pierdut primarul Creţu încrederea

Contestatarii variantei ocolitoare Bistriţa Sud primesc, iată, o veste bună! Nu există niciun semn că se va construi şoseaua care să traverseze Pădurea Codrişor. CNADNR, aflată acum în subordinea ministrului clujean Ioan Rus (PSD), nu dă niciun semn că ar fi interesată să facă un drum scurt şi scump.

Citeşte mai departe ...

Ovidiu Creţu: Proiectele mari pe fonduri europene nu vor începe la anul. 2015, un an pierdut

Primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, a spus că 2014 a fost un an greu pentru municipalitate, fiind finalul unui ciclu de finanţare europeană şi începutul unuia nou. El a adăugat că, neavând încă Ghidul solicitantului, din exerciţiul financiar 2014-2020 un an deja s-a scurs, iar 2015 va fi şi el pierdut. ...

Citeşte mai departe ...

A venit Crăciunul în Bistriţa-Năsăud. Ce amintiri îi stârnesc tradiţiile preşedintelui CJ, Radu Moldovan

Meşteri populari, mici întreprinzători locali, colindători şi multe oficialităţi au participat vineri seara la deschiderea oficială a evenimentului "Crăciun în Bistriţa-Năsăud", organizat de CJ şi găzduit de Complexul Muzeal. Preşedintele Radu Moldovan a devenit nostalgic aducându-şi aminte de de copilărie.

Citeşte mai departe ...

”Gala elitelor bistriţene”. Creţu: Trofeul din acest an, simbol al trecutului medieval (FOTO)

Primăria Bistriţa a acordat şi în acest an ”Premiile municipiului Bistriţa” celor care, prin participarea lor la concursuri, competiţii, întreceri sau alte acţiuni naţionale sau internaţionale, au făcut ca numele oraşului să fie cunoscut în ţară şi străinătate: elevi, sportivi, echipe, artişti, doctori şi nu numai.

Citeşte mai departe ...

Primii cetăţeni de onoare ai judeţului au primit statuete. 3 din 6 la ceremonie (FOTO)

Ioan Birişiu, Marcel Lupşe şi Lucian Sănmărtean au primit, la Hotel Metropolis, în prezenţa oficialităţilor, însemnele care le atestă calitatea de Cetăţean de onoare al judeţului. Distincţiile pentru Georg Lecca, Liviu Maior şi Heinrich Schnatmann, care nu au putut veni acum, vor fi acordate în 24 ianuarie 2015.

Citeşte mai departe ...

Companii din Austria, Elveţia şi Italia vor să facă pârtia din Wonderland în asociere cu firme locale

În ciuda tuturor opozanţilor, pârtia din Wonderland se face. Companii din Elveţia, Austria şi Italia s-au înscris la licitaţie. Primarul Ovidiu Creţu spune că firmele locale vor lucra la amenajarea terenului, întrucât" nu are sens să aducem buldozere din Elveţia sau din Austria". Când încep lucrările.

Citeşte mai departe ...

Poliţiştii acuzaţi de corupţie îşi petrec sărbătorile în arest. Ce a mai decis Curtea de Apel Cluj

Cei trei poliţişti bistriţeni acuzaţi de corupţie, Ioan Ovidiu Mureşan, Roberto Hasnăş şi Leon Cloşcă, îşi vor petrece sărbătorile în arest întrucât Curtea de Apel Cluj nu a fost de acord să schimbe măsurile preventive luate iniţial. Judecătorii au mai decis un lucru care îi afectează pe inculpaţi.

Citeşte mai departe ...

Ovidiu Creţu crede că va urma traseul lui Klaus Iohannis: Dacă pierde, pierd şi eu

Primarul Ovidiu Creţu a recurs, spre final de an, la o nouă comparaţie cu Sibiul, de data aceasta la nivel de primari. Edilul Bistriţei spune că a făcut acelaşi lucru ca şi omologul său, până de curând şef al administraţiei locale. De ce aşteaptă Ovidiu Creţu cu emoţie luna ianuarie ...

Citeşte mai departe ...

CJ Bistriţa-Năsăud a lansat albumul de promovare a judeţului şi pagina oficială de Facebook

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a lansat în saloanele Hotelului Metropolis albumul de promovare ”Oameni şi locuri”, realizat în condiţii grafice deosebite, în română şi engleză, prin intermediul Complexului Muzeal Judeţean, dar şi pagina oficială de Facebook a CJ, ”pentru a îmbunătăţi comunicarea cu cetăţenii”.

Citeşte mai departe ...

Ultima şedinţă din 2014 a Consiliului Local Bistriţa, în 23 decembrie. Trei puncte pe ordinea de zi

Consiliul Local este convocat în şedinţă extraordinară marţi 23 decembrie, începând cu ora 14.00, în sala de şedinţe a Primăriei Bistriţa, pe agenda aleşilor locali fiind trei proiecte de hotărâre, toate iniţiate de primarul Ovidiu Creţu. Va fi ultima şedinţă a Consiliului Local în acest an. Iată ordinea de zi:

Citeşte mai departe ...

Campionii anului 2014, premiaţi la CJ. ”Imaginea judeţului, promovată în cel mai fericit mod” (FOTO)

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a recompensat, în cadrul unei festivităţi, elevii şi sportivii care au obţinut rezultate deosebite în acest an, la Bacalaureat, Evaluarea Naţională şi competiţii internaţionale, dar şi pe profesorii şi antrenorii lor, cu sume cuprinse între 1.000 şi 7.500 de lei, în total 67.280 de lei.

Citeşte mai departe ...

Pârtia imaginară din Wonderland are tot mai mulţi adversari. Discuţii interminabile în Consiliul Local

Reprezentanţii Asociaţiei Bistriţa Civică au participat, miercuri, în numărul mare la şedinţa Consiliului Local Bistriţa pentru a transmite direct municipalităţii că societatea civilă se opune investiţiei uriaşe în pârtia de schi din Wonderland, una inutilă dată fiind schimbarea climei. Ce s-a întâmplat timp de două ore.

Citeşte mai departe ...

Şi în CJ s-a discutat despre pârtia de schi din Wonderland. Care este părerea lui Radu Moldovan

Pârtia de schi din Complexul Wonderland, investiţie a municipalităţii, a fost temă de discuţie şi la Consiliul Judeţean, după ce Eugen Curteanu (PNL) l-a rugat pe preşedintele CJ Radu Moldovan să-l sensibilizeze, în calitate de coleg de partid, pe primarul Ovidiu Creţu să nu arunce milioane de euro pe fereastră.

Citeşte mai departe ...

Biblioteca Judeţeană a deschis filială la UBB Bistriţa. ”Cartea, foarte aproape de studenţi” (FOTO)

Rectorul Universităţii ”Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, acad. prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, şi senatorul Dorin Dobra au participat la inaugurarea unei filiale a Bibliotecii Judeţene ”George Coşbuc” la UBB – Extensia Bistriţa.

Citeşte mai departe ...

Revelion Codrisor

ovidiu cretu concert craciun 2014

Creţu le-a mulţumit revoluţionarilor la concertul de Crăciun: Ne-au schimbat viaţa. Învăţăm democraţia

European Royal Orchestra, dirijor Florin Ciofică, soprana Andreea Novac şi tenorul Liviu Indricău au susţinut în Teatrul de vară un concert extraordinar de Crăciun, dedicat şi aniversării a 25 de ani de la Revoluţie. ”A fost un moment de răscruce în viaţa noastră, care s-a transformat”, a spus primarul Ovidiu Creţu.

Publicat în: 21 decembrie 2014 | Cultura | 2 comentarii | citeşte mai departe ...

brateni monument erou martir 2014

Eroul martir Ioan Sabău, comemorat la Brăteni la 25 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989

Subprefectul Ovidiu Frenţ, viceprimarul Bistriţei, George Avram, şi şeful statului major al Brigăzii 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan”, colonel Ioan Văsieş, au luat parte la Brăteni la un ceremonial militar-religios cu depuneri de coroane la monumentul eroului martir Ioan Sabău, căzut în timpul Revoluţiei din 1989.

Publicat în: 21 decembrie 2014 | Ştiri | 1 comentariu | citeşte mai departe ...

colindatori craciun in bn

”Crăciun în Bistriţa-Năsăud”: La Muzeu au sosit cete de colindători din tot judeţul (FOTO)

Grupuri de urători din întreg judeţul, dar şi artiştii Ansamblului profesionist ”Dor Românesc”, au colindat la Muzeul Judeţean Bistriţa în a treia şi ultima zi a evenimentului ”Crăciun în Bistriţa-Năsăud”, în prezenţa conducerii CJ. Radu Moldovan: ”Avem obligaţia să încercăm să ducem mai departe tradiţiile”.

Publicat în: 21 decembrie 2014 | Ştiri | | citeşte mai departe ...

stelian dolha 12 dec

Stelian Dolha: Un buget bolnav. Îşi asumă cineva consecinţele, oricare vor fi?

”Ar fi multe de spus despre bugetul de stat pe 2015. Chiar dacă însăşi fundamentul bugetului e şubred, am încercat pe cât posibil, cel puţin în comisii, să mai dregem pe aici pe colo câte ceva. Din păcate şi micile succese de acolo s-au transformat în iluzii odată cu respingerea amendamentelor”.

Publicat în: 21 decembrie 2014 | Politica | 3 comentarii | citeşte mai departe ...

Cristiana Sabau

Cum am alergat după Traian Băsescu

L-am întâlnit pe Traian Băsescu prima oară în momentul în care era ministrul Transporturilor. A ajuns la Bistriţa într-o seară şi a intrat în sala de conferinţe, venind direct de la aeroport. Lucram de puţin timp în presa regională şi naţională şi, în afară de Petre Roman care venise la Bistriţa şi aproape că nu ne-a băgat în seamă, nu întâlnisem faţă în faţă alt politician de talie naţională.

Publicat în: 21 decembrie 2014 | Timp de gândire | 15 comentarii | citeşte mai departe ...

winter days basm locatie

Programul concertelor, proiecţiilor de film şi târgului la Basm Festival Winter Days

Programul pentru fiecare dintre cele cinci zile de Basm Festival Winter Days, eveniment organizat de Asociaţia Bistriţa Civică la Cinema Tineretului de pe str. Gh. Şincai, spaţiu căruia îi vor da viaţă între 24 şi 28 decembrie 30 de trupe şi DJ de toate genurile. Vor mai fi proiecţii de film şi un târg post-Crăciun:

Publicat în: 21 decembrie 2014 | Distracţie | | citeşte mai departe ...

Vanity 1

Vanity de la parterul Shopping Center, aprovizionat cu cele mai noi colecţii, deschis şi duminica (FOTO)

Nu vă place să faceţi cumpărături duminica? Din păcate, Bistriţa are prea puţine magazine deschise în care să putem proba haine, încălţăminte şi accesorii. Din fericire, Vanity se numără printre ele aşa că e momentul să vedeţi ce minunăţii sunt dincolo de vitrinele frumos împodobite de sărbătoare.

Publicat în: 21 decembrie 2014 | Cash | | citeşte mai departe ...

doina pana 31 oct

Pană: S-a cam rezolvat problema tăierilor ilegale, dar nu e suficient. Codul Silvic, de interes naţional

Deputatul PSD Doina Pană a spus în Parlament că odată cu implementarea ”Radarului pădurilor” ”s-a cam rezolvat problema tăierilor ilegale, dar nu e suficient”, deoarece pentru o dezvoltare durabilă a sectorului forestier este nevoie şi de al doilea ”pilon”, noul Cod Silvic, proiectul cel mai aşteptat.

Publicat în: 21 decembrie 2014 | Politica | 8 comentarii | citeşte mai departe ...

Subcetate noroi 1

Când vor dispărea noroiul şi mizeria din Subcetate. Ce veşti are Primăria Bistriţa pentru chiriaşi

Accesul în zona blocurilor sociale din Subcetate este îngreunat de noroi zilele acestea, situaţie care îi nemulţumeşte pe chiriaşii imobilelor respective care cer municipalităţii să intervină de urgenţă şi să le asfalteze strada plină de mizerie pe care o cară apoi în apartamente. Ce le răspunde primarul Ovidiu Creţu.

Publicat în: 21 decembrie 2014 | Ştiri | 2 comentarii | citeşte mai departe ...

oltean 7 noi

Ioan Oltean, interpelări către premier şi ministrul Sănătăţii privind SJU şi SAJ

Copreşedintele filialei judeţene PNL, deputatul Ioan Oltean, a făcut două interpelări, către premierul Victor Ponta şi Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, având ca temă blocul operator al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa şi salarizarea angajaţilor Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

Publicat în: 21 decembrie 2014 | Politica, Sănătate | | citeşte mai departe ...

ziua victoriei revolutiei arhiva 2013

Ceremonial şi moment comemorativ la Bistriţa de Ziua Victoriei Revoluţiei Române şi a Libertăţii

Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud, alături de Asociaţia ”22 Decembrie” Bistriţa, cu sprijinul Garnizoanei Bistriţa, organizează luni 22 decembrie, în Piaţa Petru Rareş, o serie de manifestări dedicate împlinirii a 25 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989, după următorul program:

Publicat în: 21 decembrie 2014 | Ştiri | | citeşte mai departe ...

Costel Busuioc 1

Crăciunul, sărbătoarea preferată a tenorului Costel Busuioc. Ce daruri îl încântă cel mai mult

Tenorul Costel Busuioc, supranumit ”Pavarotti din Carpaţi”, a încântat publicul bistriţean venit sâmbătă seara să îl asculte la Biserica Evanghelică într-un recital de colinde şi cântece de Crăciun. Aflat pentru a patra oară în oraş nostru, artistul a spus de ce Naşterea Domnului e sărbătoarea lui preferată.

Publicat în: 20 decembrie 2014 | Cultura | 1 comentariu | citeşte mai departe ...

Ovidiu Cretu concert 1

Locul în care primarul Creţu se simte nemapomenit. Când are cinci minute libere, aici intră

Primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, a făcut sâmbătă seara o mărturisire publică. Are, în oraş, un loc preferat unde se simte cel mai bine. ”Atunci când am cinci minute libere sau când plec de la serviciu, prefer să intru pentru că simţi că tot ce înseamnă Bistriţa se concentrează în acest punct”, a spus primarul.

Publicat în: 20 decembrie 2014 | Diverse | 2 comentarii | citeşte mai departe ...

ploi vant nori

Avertizare meteo: Ninsori, vânt puternic şi polei de duminică, ora 2.00, până luni, ora 6.00

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de vânt puternic, ninsori şi polei valabilă în întreaga ţară de duminică 21 decembrie, ora 2.00, până luni 22 decembrie, ora 6.00. Vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, iar vântul va avea intensificări cu viteze de până la 50-60 km/h.

Publicat în: 20 decembrie 2014 | Utile | | citeşte mai departe ...

Craciun BN prima

La şorici, înainte! Porcul, sacrificat după metode tradiţionale, atracţia zilei la Muzeu (FOTO)

Bistriţenii care au ignorat ploaia rece şi au mers, sâmbătă, la muzeu – unde are loc evenimentul „Crăciun în Bistriţa-Năsăud” – şi-au primit din plin răsplata. De la mic la mare, toată lumea s-a ospătat cu şoricii unui porc adus tocmai de pe Valea Bârgăului şi sacrificat după metode tradiţionale, în văzul lumii.

Publicat în: 20 decembrie 2014 | Ştiri | 3 comentarii | citeşte mai departe ...

blocuri ANL

Aţi împlinit deja 35 de ani? Luaţi-vă gândul de la un apartament construit prin ANL!

E vestea proastă pe care o primesc tinerele familii care şi-au depus cereri încă de acum cinci ani pentru o locuinţă construită prin ANL. Primarul Ovidiu Creţu anunţă că se vor semna contracte de închiriere doar cu cei care nu au împlinit 35 de ani. Deocamdată însă, niciun bloc început în Subcetate nu e gata.

Publicat în: 20 decembrie 2014 | Ştiri | 2 comentarii | citeşte mai departe ...

duba politie

Tânăr din Livezile reţinut pentru distrugere: a spart geamuri şi a incendiat o claie de fân

Un tânăr de 25 de ani din Livezile a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa cu propunere de arestare preventivă, după ce a tăiat anvelopele unui autoturism, a spart cu pietre geamurile unei locuinţe şi a dat foc unei clăi de fân.

Publicat în: 20 decembrie 2014 | Ştiri | | citeşte mai departe ...

centura

Despre varianta ocolitoare Bistriţa Sud numai de bine! De ce şi-a pierdut primarul Creţu încrederea

Contestatarii variantei ocolitoare Bistriţa Sud primesc, iată, o veste bună! Nu există niciun semn că se va construi şoseaua care să traverseze Pădurea Codrişor. CNADNR, aflată acum în subordinea ministrului clujean Ioan Rus (PSD), nu dă niciun semn că ar fi interesată să facă un drum scurt şi scump.

Publicat în: 20 decembrie 2014 | Ştiri | 1 comentariu | citeşte mai departe ...

cretu pasaje

Ovidiu Creţu: Proiectele mari pe fonduri europene nu vor începe la anul. 2015, un an pierdut

Primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, a spus că 2014 a fost un an greu pentru municipalitate, fiind finalul unui ciclu de finanţare europeană şi începutul unuia nou. El a adăugat că, neavând încă Ghidul solicitantului, din exerciţiul financiar 2014-2020 un an deja s-a scurs, iar 2015 va fi şi el pierdut.

Publicat în: 20 decembrie 2014 | Ştiri | | citeşte mai departe ...

zegrean augustin ccr

Zegrean: Situaţia aleşilor traseişti trebuie decisă de Parlament. Ei au făcut-o, ei să o dreagă

Preşedintele Curţii Constituţionale a României, Augustin Zegrean, a declarat că situaţia juridică a aleşilor locali care au utilizat Ordonanţa de Urgenţă 55 pentru a migra la alt partid, act declarat neconstituţional, trebuie decisă de Parlament prin legea de respingere, precizând: ”Ei au făcut-o, ei să o dreagă”.

Publicat în: 20 decembrie 2014 | Politica | 2 comentarii | citeşte mai departe ...

logo basm festival winter days 2014

Basm Festival Winter Days, 24-28 decembrie: 30 de trupe şi DJ, proiecţii de film, târg post-Crăciun

Asociaţia Bistriţa Civică organizează, între 24 şi 28 decembrie, la Cinema Tineretului de pe str. Gh. Şincai, Basm Festival Winter Days Edition – cinci zile de muzică şi filme pentru o experienţă audiovizuală completă, plus târg cu produse ale artizanilor din zonă. Accesul la proiecţiile de film şi la târg este liber.

Publicat în: 19 decembrie 2014 | Ştiri, Distracţie | 1 comentariu | citeşte mai departe ...