Victor Ponta: Radu Moldovan, ca orice bun preşedinte de CJ, pentru primari se sacrifică

Premierul Victor Ponta a declarat la Beclean că este un lucru foarte bun ca primarii să fie aleşi în continuare prin vot direct într-un singur tur de scrutin, deoarece au cel mai mult de lucru şi înj ei au alegătorii cea mai mare încredere: ”Cei de la PNL au fost ...

Citeşte mai departe ...

Primăria Beclean are sediu modern. Victor Ponta, miniştri şi ÎPS Andrei, la inaugurare (FOTO)

Noul sediu al Primăriei Beclean a fost inaugurat în prezenţa prim-ministrului Victor Ponta, a miniştrilor Liviu Dragnea, Gabriela Szabo şi Liviu Pop, a ÎPS Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei Andreicuţ şi a oficialităţilor judeţene şi locale. ”Îi admir pe cei care pot să construiască”, a spus premierul Ponta.

Citeşte mai departe ...

Premierul Ponta şi ministrul Dragnea au înmânat chei locatarilor noului bloc ANL din Beclean (FOTO)

Premierul Victor Ponta şi ministrul Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea, au înmânat împreună cu primarul Becleanului, Nicolae Moldovan, chei locatarilor blocului ANL nou construit în oraş. La festivitate au participat ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, conducerea judeţului, primari şi şefi de instituţii.

Citeşte mai departe ...

Dragnea, primit cu plăcinte şi ţuică la Figa. Ministrul a vizitat mai multe obiective (FOTO)

Ministrul Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea, însoţit de oficialităţile locale şi judeţene, a mers la Beclean pe şantierele unor obiective de investiţii publice finanţate prin programele gestionate de MDRAP: Liceul Tehnologic Agricol, Campusul Colegiului Naţional ”Petru Rareş”, DJ 172 Beclean – Figa.

Citeşte mai departe ...

Liviu Dragnea: Becleanul e un oraş foarte dinamic, devine o localitate tot mai frumoasă

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea, l-a felicitat pe primarul Becleanului, Nicolae Moldovan pentru "rigoarea şi sfinţenia" cu care pune în aplicare strategia de dezvoltare a oraşului şi îl transformă pe zi ce trece într-unul tot mai frumos de care locuitorii pot fi mândri.

Citeşte mai departe ...

Bazinul de înot de la Beclean, inaugurat în prezenţa miniştrilor Dragnea şi Szabo (FOTO)

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea, ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, preşedintele Federaţiei Române de Nataţie, Camelia Potec, au participat la inaugurarea bazinului de înot de la Beclean. ”Este un lucru extrem de important!”.

Citeşte mai departe ...

Metropolis Bistriţa, în finala TopHotel Awards România la categoria hoteluri de cinci stele

Metropolis Bistriţa are toate şansele să câştige titlul de "Hotelul anului în România la categoria cinci stele, neafiliat unui lanţ hotelier internaţional". Hotelul este finalist la a VIII-a ediţie a celui mai important eveniment dedicat industriei hoteliere, turismului şi ospitalităţii din România. Îl puteţi vota!

Citeşte mai departe ...

Profesoară de religie din Năsăud, acuzată că a depus mărturie mincinoasă într-un caz de divorţ

Profesoara de religie Valeria Filipaş din Năsăud este acuzată că ar fi depus o mărturie mincinoasă în procesul de divorţ al unei colege care vrea să se separe de soţ. "Sunt pur şi simplu revoltat că un cadru didactic, profesor de religie, s-a implicat în acest divorţ cu trei minori", ...

Citeşte mai departe ...

Tibi Uşeriu, pregătit să alerge 215 km între Tăşuleasa şi Cluj pentru o cauză umanitară - interviu

În urmă cu trei ani, abia reuşea să ţină pasul cu cei doi câini ai lui, apoi a ajuns să alerge 20 de kilometri zilnic, iar în ultima vreme peste 50. Tibi Uşeriu e pregătit să străbată acum 215 kilometri în mai puţin de 30 de ore pentru o cauză ...

Citeşte mai departe ...

Care sunt primele două produse tradiţionale din judeţ atestate de Ministerul Agriculturii

Începând din această lună, Bistriţa-Năsăud beneficiază de primele două atestate pentru produse tradiţionale eliberate de Ministerul Agriculturii. Printre criteriile de obţinere a atestatului: modul de procesare să aibă caracteristică tradiţională, reţeta să fie transmisă de generaţii, fără aditivi alimentari.

Citeşte mai departe ...

Bistriţa Civică strânge semnături pentru un proiect în CL: Pădurea Codrişor - zonă de agrement

Pentru a iniţia în CL un proiect de hotărâre privind amenajarea Pădurii Codrişor ca pădure-parc, Asociaţia Bistriţa-Civică a demarat o campanie de strângere de semnături, minim 3.300. Pentru susţinerea iniţiativei vor avea loc o serie de acţiuni în Pădurea Codrişor, inclusiv un concert cu Mircea Baniciu.

Citeşte mai departe ...

Clădirea fostului tribunal, la UTCN. Radu Moldovan: Vot istoric, se deschide un nou orizont

CJ a decis trecerea clădirii din Piaţa Centrală, unde a fost sediul Tribunalul Bistriţa-Năsăud, în administrarea UTCN, care o va reabilita şi va înfiinţa un Centru de Specializare Inteligentă. ”Mă surprinde poziţia de Gică Contra a liberalilor din Comisia de Urbanism”, a spus şeful CJ Radu Moldovan.

Citeşte mai departe ...

Urîte: Vitalia este incapabilă şi ineficientă, să se plângă mai puţin. De ce nu îi dăm în judecată?

Consilierul judeţean PNL Florin Urîte a declarat că sistemul de colectare a deşeurilor este unul ”improvizat, ineficient total”, operatorul Vitalia fiind ”incapabil” să-l gestioneze, şi că firma respectivă are o strategie ”pe trafic de influenţă şi creşeterea tarifelor”: ”De ce ne purtăm cu ei cu mănuşi?”.

Citeşte mai departe ...

Cine sunt şi ce au cumpărat cu mai puţin de 7 lei bistriţenii care au bonuri fiscale câştigătoare

Pensionarii au fost printre cei mai conştiincioşi în privinţa adunatului de bonuri fiscale. Oamenii nu au plecat de la magazin fără dovada că au dat pe un produs chiar şi câţiva lei. Deja, la sediul Administraţiei Finanţelor Publice Bistriţa-Năsăud s-au prezentat 47 de câştigători ai Loteriei bonurilor fiscale.

Citeşte mai departe ...

Centru de informare turistică la Romuli. Planurile primarului Ioan Moniţa în domeniul turismului

În prezenţa preşedintelui CJ Radu Moldovan, la Romuli a fost inaugurat Centrul de informare şi promovare turistică, investiţie de peste 85.000 de euro din fonduri europene. Primarul Ioan Moniţa are în vedere mai mulţi paşi pentru dezvoltarea turismului montan: ”Avem ce arăta la Romuli”. (FOTO)

Citeşte mai departe ...

Emil Flore din Teaca, concurent la ”Românii au talent”, unul dintre câştigătorii Loteriei bonurilor

Emil Flore din Teaca, participant la ediţia trecută a concursului "Românii au talent", este unul dintre câştigătorii Loteriei fiscale, cu un bon de 6,73 lei pe care l-a primit de la farmacia din sat după ce şi-a cumpărat două pastile. Norocul lui este că a şi păstrat bonul care îi ...

Citeşte mai departe ...

Centrul pentru tineret de la Sîngeorz-Băi, aproape de inaugurare. Pr. Mudure: Va fi o mândrie pentru judeţ

Construcţia Centrului Misionar pentru Tineret "Preot Profesor Ioan Bunea" de la Sîngeorz-Băi este aproape gata, vara aceasta urmând să fie inaugurat. Se va întâmpla în a doua jumătate a lunii iunie după care vor începe taberele, 12 la număr numai în acest sezon estival din care una gratuită.

Citeşte mai departe ...

1.200 de alergători aşteptaţi la ”Gabriela Szabo RunFest”. Care este traseul. Înscrieri online

Au început înscrierile la ediţia jubiliară a competiţiei ”Gabriela Szabo RunFest”, care se va desfăşura la Bistriţa în 9 mai, în prezenţa ministrului Tineretului şi Sportului. Traseul este desenat prin inima oraşului. ”Bistriţa promovează un mod de viaţă cu sportul element central”, spune Gabriela Szabo.

Citeşte mai departe ...

Restaurant Coroana de Aur

scoala arhiva

167 de familii fără alocaţie, 278 cu alocaţie diminuată din cauza absenţelor şcolare ale copiilor

În urma absenţelelor şcolare înregistrate în semestrul I de către copiii lor, 167 de familii din Bistriţa-Năsăud au rămas fără alocaţie de susţinere, în valoare totală de 37.660 lei, în timp ce altor 278 le-a fost diminuată cu 20%, 50% sau total pentru maxim şase luni (de la 54.569 lei la 42.426 lei).

Publicat în: 18 aprilie 2015 | Ştiri, Cash | | citeşte mai departe ...

enduro Heniu 1

Enduro Heniu 2015 aliniază la start peste 150 de motociclişti din toată ţara (VIDEO)

Comuna Prundu Bârgăului găzduieşte în acest sfârşit de săptămână cea de-a doua ediţie a concursului „Enduro Heniu” la care s-au înscris 158 de motociclişti din toată ţara. Vineri, concurenţii au participat la o cursă pentru stabilirea ordinii în care vor lua startul la concursul propriu-zis de sâmbătă.

Publicat în: 18 aprilie 2015 | Distracţie, Sport | | citeşte mai departe ...

moldovan ponta 17 apr

Victor Ponta: Radu Moldovan, ca orice bun preşedinte de CJ, pentru primari se sacrifică

Premierul Victor Ponta a declarat la Beclean că este un lucru foarte bun ca primarii să fie aleşi în continuare prin vot direct într-un singur tur de scrutin, deoarece au cel mai mult de lucru şi înj ei au alegătorii cea mai mare încredere: ”Cei de la PNL au fost de acord să lase în pace primarii”.

Publicat în: 17 aprilie 2015 | Politica | 6 comentarii | citeşte mai departe ...

IPS ANDREI SALVA 18 APR

ÎPS Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, la hramul Mănăstirii Salva de Izvorul Tămăduirii (FOTO)

Mănăstirea Salva a fost în sărbătoare, biserica nouă a aşezământului monahal, sfinţită acum doi ani, având hramul ”Izvorul Tămăduirii”. Sfânta Liturghie a fost oficiată de ÎPS Andrei Andreicuţ, Arhiepiscopul şi Mitropolitul Clujului, întâmpinat la intrarea în localitate de călăreţi îmbrăcaţi în costume populare.

Publicat în: 17 aprilie 2015 | Ştiri | 6 comentarii | citeşte mai departe ...

inaugurare primarie beclean

Primăria Beclean are sediu modern. Victor Ponta, miniştri şi ÎPS Andrei, la inaugurare (FOTO)

Noul sediu al Primăriei Beclean a fost inaugurat în prezenţa prim-ministrului Victor Ponta, a miniştrilor Liviu Dragnea, Gabriela Szabo şi Liviu Pop, a ÎPS Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei Andreicuţ şi a oficialităţilor judeţene şi locale. ”Îi admir pe cei care pot să construiască”, a spus premierul Ponta.

Publicat în: 17 aprilie 2015 | Ştiri | 4 comentarii | citeşte mai departe ...

ponta anl beclean 17 apr

Premierul Ponta şi ministrul Dragnea au înmânat chei locatarilor noului bloc ANL din Beclean (FOTO)

Premierul Victor Ponta şi ministrul Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea, au înmânat împreună cu primarul Becleanului, Nicolae Moldovan, chei locatarilor blocului ANL nou construit în oraş. La festivitate au participat ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, conducerea judeţului, primari şi şefi de instituţii.

Publicat în: 17 aprilie 2015 | Ştiri | 1 comentariu | citeşte mai departe ...

radu moldovan 17 apr

Radu Moldovan: Cei care fură să fie pedepsiţi, dar să nu pedepsim dezvoltarea României

Preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, a declarat la Beclean, în prezenţa ministrului Liviu Dragnea, că România este aproape blocată din cauza procedurilor greoaie la achiziţiile publice, iar proiectele stagnează: ”Nu-şi mai asumă nimeni nimic, e greu să faci performanţă în administraţie”.

Publicat în: 17 aprilie 2015 | Ştiri | 9 comentarii | citeşte mai departe ...

dragnea figa

Dragnea, primit cu plăcinte şi ţuică la Figa. Ministrul a vizitat mai multe obiective (FOTO)

Ministrul Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea, însoţit de oficialităţile locale şi judeţene, a mers la Beclean pe şantierele unor obiective de investiţii publice finanţate prin programele gestionate de MDRAP: Liceul Tehnologic Agricol, Campusul Colegiului Naţional ”Petru Rareş”, DJ 172 Beclean – Figa.

Publicat în: 17 aprilie 2015 | Ştiri | 1 comentariu | citeşte mai departe ...

liviu dragnea 17 apr

Liviu Dragnea: Becleanul e un oraş foarte dinamic, devine o localitate tot mai frumoasă

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea, l-a felicitat pe primarul Becleanului, Nicolae Moldovan pentru „rigoarea şi sfinţenia” cu care pune în aplicare strategia de dezvoltare a oraşului şi îl transformă pe zi ce trece într-unul tot mai frumos de care locuitorii pot fi mândri.

Publicat în: 17 aprilie 2015 | Ştiri | 3 comentarii | citeşte mai departe ...

incendiu vegetatie

Bărbat decedat în urma unui incendiu de vegetaţie la Feldru. Bistriţean reţinut pentru şantaj

Un bărbat de 69 de ani, care a suferit arsuri cea mai mare parte a corpului, provocate de un incendiu de vegetaţie uscată scăpat de sub control pe raza comunei Feldru, într-o zonă greu accesibilă, a murit. Un bistriţean a fost reţinut 24 de ore pentru că a şatajat un tânăr din Ragla ce câştigase la jocuri de noroc.

Publicat în: 17 aprilie 2015 | Ştiri | | citeşte mai departe ...

bazin beclean inaugurare

Bazinul de înot de la Beclean, inaugurat în prezenţa miniştrilor Dragnea şi Szabo (FOTO)

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea, ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, preşedintele Federaţiei Române de Nataţie, Camelia Potec, au participat la inaugurarea bazinului de înot de la Beclean. ”Este un lucru extrem de important!”.

Publicat în: 17 aprilie 2015 | Ştiri | 6 comentarii | citeşte mai departe ...

Grecu Alexandru

Elevi ai Liceului ”Tudor Jarda”, pe podium la Olimpiada naţională. Alexandru Grecu – premiul I

Tinerii muzicieni elevi ai Liceului ”Tudor Jarda” din Bistriţa au luat premii importante la Olimpiada naţională. Alexandru Grecu, elev în clasa a VII-a, câştigător a numeroase premii la festivaluri internaţionale şi competiţii naţionale de chitară clasică, a câştigat un nou premiu I. Şi alţi elevi au prins podiumul.

Publicat în: 17 aprilie 2015 | Ştiri | | citeşte mai departe ...

hotel metropolis noaptea arh

Metropolis Bistriţa, în finala TopHotel Awards România la categoria hoteluri de cinci stele

Metropolis Bistriţa are toate şansele să câştige titlul de „Hotelul anului în România la categoria cinci stele, neafiliat unui lanţ hotelier internaţional”. Hotelul este finalist la a VIII-a ediţie a celui mai important eveniment dedicat industriei hoteliere, turismului şi ospitalităţii din România. Îl puteţi vota!

Publicat în: 17 aprilie 2015 | Ştiri | | citeşte mai departe ...

bani_camatarie

Bacşişul va fi legiferat şi impozitat ca venit al salariaţilor sau ca profit al firmei

Guvernul vrea să legifereze bacşişul, care va fi evidenţiat pe un bon fiscal separat, firma urmând să aleagă dacă sumele suplimentare vor fi contabilizate ca profit sau distribuite salariaţilor, iar impozitul aplicat va fi de 16% pe profitul firmei sau pe câştigul angajatului, după caz. Amenzile, până la 30.000 de lei.

Publicat în: 17 aprilie 2015 | Ştiri, Cash | 2 comentarii | citeşte mai departe ...

bacalaureat rezultate afisare

Din toamnă, liceele vor beneficia de granturi prin Programul ”Sprijin la bacalaureat”

Liceele vor beneficia de granturi, din septembrie 2015, prin Programul „Sprijin la bacalaureat, acces la facultate”, care se va desfăşura pe o perioadă de şapte ani, pentru a reduce abandonul şcolar şi a creşte numărul absolvenţilor, în special în unităţile de învăţământ cu rezultate slabe la bacalaureat.

Publicat în: 17 aprilie 2015 | Ştiri, Cash | | citeşte mai departe ...

daniel suciu doina pana arch

Propunere legislativă privind pensii speciale ale parlamentarilor. Pană şi Suciu, printre semnatari

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor, care prevede pensiile speciale ale parlamentarilor, este semnată de 255 de deputaţi şi senatori, printre care deputaţii PSD Doina Pană şi Daniel Suciu. ”Este un drept firesc şi echitabil”.

Publicat în: 16 aprilie 2015 | Politica | 21 comentarii | citeşte mai departe ...

remiza pompieri poiana ilvei

Remiză de pompieri la Poiana Ilvei. Primarul Benţa vrea înfiinţarea unei gărzi de intervenţie

La Poiana Ilvei a fost inaugurată o remiză de pompieri, investiţie realizată din bugetul local şi demarată după ce SVSU a intrat în posesia unei autospeciale pentru stingerea incendiilor. Primarul Eugen Benţa vrea ca această construcţie să găzduiască o gardă de intervenţie pentru toată Valea Ilvelor.

Publicat în: 16 aprilie 2015 | Ştiri | | citeşte mai departe ...

povila-1-610x405

Care sunt primele două produse tradiţionale din judeţ atestate de Ministerul Agriculturii

Începând din această lună, Bistriţa-Năsăud beneficiază de primele două atestate pentru produse tradiţionale eliberate de Ministerul Agriculturii. Printre criteriile de obţinere a atestatului: modul de procesare să aibă caracteristică tradiţională, reţeta să fie transmisă de generaţii, fără aditivi alimentari.

Publicat în: 16 aprilie 2015 | Ştiri | | citeşte mai departe ...

padure codrisor

Chereji: ”Salvăm Pădurea Codrişor” de la uitare. Un nou concurs despre istoria Bistriţei, în 12 mai

Preşedintele Asociaţiei Bistriţa Civică, Adrian Florin Chereji, a spus că prin proiectul ”Salvăm Pădurea Codrişor” au fost create condiţii de acces facil în pădurea neglijată până acum. A doua ediţie a concursului pentru elevi ”Cine ştie câştigă”, care are ca temă istoria Bistriţei, este programată în 12 mai.

Publicat în: 16 aprilie 2015 | Ştiri | 5 comentarii | citeşte mai departe ...

chereji bistrita civica 16 apr

Bistriţa Civică strânge semnături pentru un proiect în CL: Pădurea Codrişor – zonă de agrement

Pentru a iniţia în CL un proiect de hotărâre privind amenajarea Pădurii Codrişor ca pădure-parc, Asociaţia Bistriţa-Civică a demarat o campanie de strângere de semnături, minim 3.300. Pentru susţinerea iniţiativei vor avea loc o serie de acţiuni în Pădurea Codrişor, inclusiv un concert cu Mircea Baniciu.

Publicat în: 16 aprilie 2015 | Ştiri | 4 comentarii | citeşte mai departe ...

arhiva parc municipal bta

Lucrări DSP în această săptămână: reparaţii la străzi, parcări, trotuare, refacere spaţii verzi

Programul Direcţiei Servicii Publice din cadrul Primăriei Bistriţa cuprinde în această săptămână o serie de lucrări edilitare precum lucrări de reparaţii pe unele străzi, de trotuare şi parapeţi, refacerea unor spaţii verzi, marcaje rutiere în mai multe zone, cosire de gazon. Iată unde se lucrează:

Publicat în: 16 aprilie 2015 | Diverse | | citeşte mai departe ...

image conu afis tmb

Piesa de teatru ”Conu’ Leonida… farsă cu reacţiunea”, în 21 aprilie la Teatrul de vară

Micro-stagiunea teatrală, deschisă în luna martie de Teatrul din Baia Mare, continuă la Bistriţa marţi 21 aprilie, de la ora 18.00. Actorii Teatrului Municipal din Baia Mare revin pe scena Teatrului de vară din centrul vechi cu spectacolul ”Conu’ Leonida… farsă cu reacţiunea”, o comedie după Ion Luca Caragiale.

Publicat în: 16 aprilie 2015 | Cultura | | citeşte mai departe ...

anne frank cover

”Anne Frank – O istorie pentru prezent”, expoziţie internaţională la Muzeul Judeţean

Biblioteca Judeţeană ”George Coşbuc” şi Complexul Muzeal Judeţean, în colaborare cu Asociaţia Tikvah din Oradea, vă invită în perioada 21 aprilie – 8 mai să vizitaţi la Muzeul Bistriţa expoziţia internaţională ”Anne Frank – O istorie pentru prezent”, realizată de Anne Frank House (Olanda).

Publicat în: 16 aprilie 2015 | Cultura | | citeşte mai departe ...