50 de nevăzători din Bistrița primesc computere cu aplicaţia BatPro de la Lions Club

Holistic

Clubul Lions Bistrița, în prezența guvernatorului Districtului 124 România, Daniela Holzheimer, distribuie către 50 de nevăzători, membri ai Asociaţiei Nevăzătorilor, computere recondiţionate care au preinstalat softul BatPro – un soft ce permite nevăzătorilor să utilizeze calculatorul şi să navigheze pe internet cu ajutorul a doar patru taste (sus, jos, stânga, dreapta).

30 de calculatoare au fost donate de către Clubul Lions Deva Sarmizegetusa, fiind strânse ți echipate cu aportul hotărâtor al clubului Leo din localitate, restul calculatoarelor fiind donate de către LC Bistrița. În echiparea acestor calculatoare Lions Club a fost sprijinit de către SC Vitacom Electronics SRL Cluj-Napoca, SC Unicart-Vab SRL a oferit ambalajele, iar Lucian Seserman și Marius Saisuc au instalat softul.

Cu ajutorul softului BatPro, persoanele cu deficienţe de vedere pot accesa o colecţie de peste 40.000 de cărţi audio, ziare, posturi de radio pe internet, informaţii meteo, horoscop, curs valutar şi rezultate sportive.

Aplicaţia conţine şi câteva cursuri interactive dezvoltate special pentru nevăzător: curs de învățare a tastaturii, curs de navigare pe internet şi un curs de utilizare a unui editor de texte. De asemenea, pentru petrecerea timpului liber există şi câteva jocuri încorporate: Spânzurătoarea, Șah şi Trivia.

Cu ajutorul proiectului „BatPro – Calculator pentru nevăzători”, peste 350 de nevăzători din 15 localităţi din România au acum un calculator şi au învăţat să-l folosească rapid datorită uşurinţei de navigare.

Proiectul „BatPro – Calculator pentru nevăzători” este iniţiat de Lions Club Arad şi este finanţat de Fundaţia Orange cu suma de 222.500 lei în cadrul fondului de finanţare „Lumea prin culoare şi sunet”, ediţia 2016.

Evenimentul de miercuri 22 martie, ora 17.30, Hotel Diana, este organizat cu ocazia Adunării Generale a Asociatiilor de Nevăzători din România și se bucură de prezența președintelui Asociației, Tudorel Tupilus. Printre invitați: Ladislau Boros – LC Arad și Paul Fogarassy – LC 4Family Timisoara, inițiatori ai programului BatPro, Florin Marin Ilieș – LC Deva și nu în ultimul rând un reprezentant al Orange România.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.